Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σχέδιο ΣΔΙΤ για τα εισιτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία
[Euro2day]: Σχέδιο ΣΔΙΤ για τα εισιτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

[Euro2day]: Σχέδιο ΣΔΙΤ για τα εισιτήρια σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία

Η PwC ανέλαβε την αποτύπωση της υφιστάμενης κατάστασης, αλλά και να προτείνει τους νέους αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία στα οποία πρέπει να εγκατασταθούν τα συστήματα.

Σχέδιο για την εγκατάσταση ενιαίου συστήματος ηλεκτρονικού εισιτηρίου και ελέγχου πρόσβασης επισκεπτών σε όλους τους αρχαιολογικούς χώρους και τα αρχαιολογικά μουσεία της χώρας που δέχονται περισσότερους από 20.000 επισκέπτες ετησίως, μέσω Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) ή άλλου μοντέλου λειτουργίας και συντήρησης, επεξεργάζονται στην κυβέρνηση.

Πρόκειται στην ουσία για τη συνέχεια της προσπάθειας εγκατάστασης ηλεκτρονικού εισιτηρίου και ελέγχου πρόσβασης που είχε ξεκινήσει προ ετών με δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την Εθνική Τράπεζα .

Μέσω της συγκεκριμένης χορηγίας είχαν εγκατασταθεί συστήματα στην Ακρόπολη και σε αρχαιολογικούς χώρους του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, στην Κνωσό και το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου, καθώς και στον αρχαιολογικό χώρο και το μουσείο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Πριν από λίγες ημέρες η Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ (ΚτΠ ΑΕ) προχώρησε στην απευθείας ανάθεση της «τεχνικοοικονομικής μελέτης σκοπιμότητας και εξειδίκευσης του έργου «Επέκταση Συστήματος Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου (e- Ticketing) και ελέγχου εισόδου επισκεπτών (Access Control) Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων)» στην PricewaterhouseCoopers (PwC). Όπως αναφέρεται στην απόφαση, με το νέο έργο επιδιώκεται η επέκταση της λειτουργίας του ηλεκτρονικού εισιτηρίου (e-Ticketing) σε αρχαιολογικούς χώρους και αρχαιολογικά μουσεία «που έχουν εισιτήριο και εμφανίζουν μια σταθερή επισκεψιμότητα τα τελευταία χρόνια, της τάξης των 20.000 επισκεπτών κατ’ έτος». Επιδιώκεται, επίσης, η εγκατάσταση συστημάτων ελέγχου εισόδου (Access Control) στους χώρους με την μεγαλύτερη επισκεψιμότητα με την τοποθέτηση μπαρών, ενώ για τους τους υπόλοιπους χώρους και μουσεία με το σκανάρισμα του εισιτηρίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!