Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για τις επικουρικές συντάξεις
[Euro2day]: Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για τις επικουρικές συντάξεις

[Euro2day]: Τι σχεδιάζει η κυβέρνηση για τις επικουρικές συντάξεις

Η πρόταση Πισσαρίδη για κεφαλαιοποιητικό σύστημα και τα αντεπιχειρήματα όσων λένε ότι το κόστος μετάβασης καθιστά το εγχείρημα ανέφικτο. Οι συνέπειες για χρέος-ανάπτυξη. Ο αντίκτυπος στις παλαιές συντάξεις και η γενιά που θα… πληρώσει.

Οι προτάσεις των «ειδικών» της επιτροπής Πισσαρίδη αλλά και ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού Αλέξης Πατέλης ότι «πρέπει να πάψει το κράτος να παίρνει τα λεφτά των νέων και να τα δίνει στους ηλικιωμένους» άνοιξαν εκ νέου το φάκελο «μεταρρύθμιση των επικουρικών συντάξεων».

Αποτελεί βέβαια κεντρική προεκλογική δέσμευση της κυβέρνησης της ΝΔ η οποία παρέμεινε «παγωμένη» κατά τον πρώτο χρόνο της διακυβέρνησης, καθώς προκαλούσε – και εξακολουθεί να προκαλεί – σοβαρούς τριγμούς στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος.

Το πόρισμα της «ομάδας ειδικών» που είχε συστήσει ο πρώην υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Νότης Μηταράκης παρέμεινε στο συρτάρι του υπουργείου Εργασίας, αμέσως μετά την αποχώρησή του. Αντίθετα, το πόρισμα της επιτροπής Πισσαρίδη, φαίνεται πως αποτελεί βασικό οδηγό για την κυβέρνηση και βάσει του προσχεδίου, για τον τομέα των επικουρικών προτείνεται η μετατροπή των επικουρικών συντάξεων σε πλήρως κεφαλαιοποιητικές.

Η εφαρμογή του νέου αυτού συστήματος θα είναι άμεση για όσους εισέρχονται στην αγορά εργασίας, ενώ εθελοντικά, θα μπορούν να εντάσσονται στο νέο σύστημα και όσοι άλλοι εργαζόμενοι το επιθυμούν. Παράλληλα, συστήνεται η θεσμοθέτηση ενός ξεκάθαρου πλαισίου εποπτείας για τα ασφαλιστικά ταμεία, συμπεριλαμβανομένου και ενός δημόσιου ταμείου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!