Τρίτη, 27 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Σαρώνει η μετάλλαξη Δέλτα στην Ισπανία
[Euro2day]: Σαρώνει η μετάλλαξη Δέλτα στην Ισπανία

[Euro2day]: Σαρώνει η μετάλλαξη Δέλτα στην Ισπανία

Με τον ταχύτερο ρυθμό στην ηπειρωτική Ευρώπη εξαπλώνεται πλέον ο κορωνοϊός στη χώρα της Ιβηρικής. Στο 30% των νέων μολύνσεων αντιστοιχεί πλέον η παραλλαγή Δέλτα, η οποία αναμένεται να έχει γίνει η κυρίαρχη παραλλαγή ως τις 17 Ιουλίου.

Η παραλλαγή Δέλτα του κορωνοϊού και το άλμα στις μολύνσεις μεταξύ των νεότερων ηλικιών και των ανεμβολίαστων εκτίναξαν τον ρυθμό εξάπλωσης του κορωνοϊού στην Ισπανία στο υψηλότερο επίπεδο στην ηπειρωτική Ευρώπη, σύμφωνα με έρευνα των Financial Times.

Το ποσοστό των νέων κρουσμάτων στην Ισπανία πραγματοποίησε άλμα την περασμένη εβδομάδα, ξεπερνώντας αυτό της Πορτογαλίας και της Ρωσίας, με τον μέσο όρο των τελευταίων επτά ημερών να τριπλασιάζεται από τα 58 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους στις 29 Ιουνίου σε 156 ανά 100.000 κατοίκους την Τρίτη.

Η Ισπανία συνεχίζει να βρίσκεται λίγο χαμηλότερα από την Πορτογαλία στον μέσο όρο των τελευταίων 14 ημερών, ο οποίος χρησιμοποιείται περισσότερο στην Ε.Ε.

Ως απάντηση στην εκτίναξη των μολύνσεων, η Καταλονία -η οποία έχει πληγεί περισσότερο από την πανδημία- ανακοίνωσε την Τρίτη ότι επαναφέρει περιοριστικά μέτρα στη λειτουργία των νυχτερινών κέντρων, ενώ η Καστίγια Λεόν επέβαλε εκ νέου απαγόρευση κυκλοφορίας.

Οι μολύνσεις μεταξύ των ηλικιών 12 με 29 είναι 20 φορές μεγαλύτερες σε σχέση με όσους είναι άνω των 70 ετών.

Η ισπανική κυβέρνηση εκτιμά ότι μεγάλο ρόλο στην εκτίναξη των κρουσμάτων έχουν παίξει οι συναθροίσεις των νέων και η μεγαλύτερη κινητικότητα εντός της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!