Τετάρτη, 25 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ρωσία: Τον Ιανουάριο ενδέχεται να ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός
[Euro2day]: Ρωσία: Τον Ιανουάριο ενδέχεται να ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός

[Euro2day]: Ρωσία: Τον Ιανουάριο ενδέχεται να ξεκινήσει ο μαζικός εμβολιασμός

Οι κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης του εμβολίου Sputnik-V θα ολοκληρωθούν πλήρως τον Μάιο ή τον Ιούνιο του 2021, δήλωσε ο διευθυντής του Εθνικού ερευνητικού κέντρου επιδημιολογίας, Αλεξάντρ Γκίντσμουργκ.

Ο εμβολιασμός όλων των Ρώσων, ανεξάρτητα από το ποιο είναι το επάγγελμα τους, ενδέχεται να ξεκινήσει στο διάστημα Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου του 2021, όταν ο όγκος της παραγωγής του εμβολίου θα έχει φθάσει στα επίπεδα των 5-6 εκατομμυρίων δόσεων μηνιαίως, δήλωσε σήμερα ο διευθυντής του Εθνικού ερευνητικού κέντρου επιδημιολογίας κα μικροβιολογίας Γκαμαλέι, Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ.
«Σήμερα, όταν εμβολιάζουν γιατρούς και εκπαιδευτικούς, ο εμβολιασμός γίνεται με βάση το επάγγελμα… Αλλά όταν δεν θα σε ρωτούν, αν είσαι γιατρός, δάσκαλος οδηγός, μηχανικός ή οτιδήποτε άλλο, δηλαδή όταν ο εμβολιασμός θα γίνεται με βάση τον τόπο κατοικίας, αυτό είναι κάτι που θα γίνει το Ιανουάριο-Φεβρουάριο, όταν κάθε μήνα θα παράγονται 5-6 εκατομμύρια δόσεις εμβολίου» δήλωσε ο Γκίντσμπουργκ, μιλώντας στην συνεδρίαση της Εβραϊκής επιχειρηματικής λέσχης Solomon.help.

Νωρίτερα η αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Τατιάνα Γκόλικοβα είχε δηλώσει ότι η Ρωσία προγραμματίζει έως το τέλος του έτους να έχει παρασκευάσει 2 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου Sputnik-V και από τον Απρίλιο 6 εκατομμύρια δόσεις μηνιαίως.

Ο Γκίντσμπουργκ δήλωσε επίσης ότι οι κλινικές δοκιμές της τρίτης φάσης του εμβολίου Sputnik-V θα ολοκληρωθούν πλήρως τον Μάιο ή τον Ιούνιο του 2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!