Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ρωσία: Ποινική δίωξη κατά του πρώην βουλευτή της αντιπολίτευσης Γκενάντι Γκουντκόφ
[Euro2day]: Ρωσία: Ποινική δίωξη κατά του πρώην βουλευτή της αντιπολίτευσης Γκενάντι Γκουντκόφ

[Euro2day]: Ρωσία: Ποινική δίωξη κατά του πρώην βουλευτή της αντιπολίτευσης Γκενάντι Γκουντκόφ

Στις αρχές Απριλίου ο Ντμίτρι Γκουντκόφ είχε ανακοινώσει ότι προτίθεται να θέσει υποψηφιότητα για τις βουλευτικές εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Σεπτέμβριο του 2021.

Η ρωσική αστυνομία άσκησε ποινική δίωξη κατά του πρώην βουλευτή της Κρατικής Δούμας, Γκενάντι Γκουντκόφ, για παράνομη απόκτηση ή κατοχή πυροβόλου όπλου, επειδή βρήκε μετά από έρευνα που πραγματοποίησε στο διαμέρισμα του 50 σφαίρες για πιστόλι μάρκας Μακάροφ.

Το πρακτορείο TASS αναφερόμενο στην είδηση της έρευνας και της άσκησης ποινικής δίωξης εναντίον του Γκουντκόφ επισημαίνει ότι κατά την διάρκεια της έρευνας οι αστυνομικοί βρήκαν στο όνομα του, άδεια οπλοφορίας πιστολιού Μακάροφ. Συνεργάτες του γραφείου τύπου της κύριας Διεύθυνσης του Υπουργείου Εσωτερικών της Μόσχας με τους οποίους επικοινώνησε η εφημερίδα Novaya Gazeta δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν την πληροφορία αυτή.

Ο γιός του Γκενάντι Γουντκόφ, ο πολιτικός Ντμίτρι Γκουντκόφ, συνελήφθη την 1η Ιουνίου. Την ίδια ημέρα η αστυνομία πραγματοποίησε έρευνες στην εξοχική του κατοικία (ντάτσα), όπως και σε σπίτια συγγενών του και υποστηρικτών του. Ο Γκουντκόφ ο νεότερος και η θεία του Ιρίνα Γιερμίλοβα θεωρήθηκαν ύποπτοι για «φθορά ξένης περιουσίας» της διεύθυνσης κρατικής περιουσίας της Μόσχα, επειδή δεν είχαν όπως ισχυρίσθηκαν οι ανακριτικές αρχές καταβάλλει οφειλές που προέβλεπε το συμβόλαιο από μίσθωση επαγγελματικού χώρου που ανήκε στον Δήμο της Μόσχας, κατά την περίοδο 2015-2017.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!