Δευτέρα, 28 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ρωσία: O επαναληπτικός εμβολιασμός ενισχύει την ανοσολογική προστασία
[Euro2day]: Ρωσία: O επαναληπτικός εμβολιασμός ενισχύει την ανοσολογική προστασία

[Euro2day]: Ρωσία: O επαναληπτικός εμβολιασμός ενισχύει την ανοσολογική προστασία

Η ανοσολογική προστασία του εμβολιασθέντα μπορεί να ενισχυθεί κατά έξι και πλέον φορές, σύμφωνα με τον Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, διευθυντή του Κέντρου επιδημιολογίας και μικροβιολοίας Ν. Γκαμαλέι.

Ο επαναληπτικός εμβολιασμός με το εμβόλιο κατά της Covid-19 βελτιώνει την ανοσολογική προστασία του οργανισμού από τον κορωνοϊό έξι και πλέον φορές, δήλωσε ο διευθυντής του Κέντρου επιδημιολογίας και μικροβιολογίας Ν.Γκαμαλέι, Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ.

«Κατά τον εμβολιασμό το ανοσοποιητικό μας σύστημα χρησιμοποιεί όλη του την ενέργεια, όλες τους τις ικανότητες για να ενισχύσει τη δημιουργία αντισωμάτων και το κυριότερο για να δημιουργήσει κύτταρα μνήμης. Αυτό δίνει τη δυνατότητα να δημιουργηθεί μια πολύ ανθεκτική, μακράς διάρκειας ανοσία στην απαιτούμενη πρωτεΐνη του κορωνοϊού, δηλαδή στην ‘κορώνα’, ενισχύοντας κατ αυτόν τον τρόπο την ανοσολογική απόκριση, την ανοσολογική προστασία του εμβολιασθέντα, κατά τέσσερις, πέντε, έξι και περισσότερες φορές».

O Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, δήλωσε επίσης ότι στη Ρωσία, το δεύτερο και άλλα κύματα της επιδημίας του κορωνοϊού μπορούν να αποφευχθούν μόνο με τον μαζικό εμβολιασμό.

Η πρώτη παρτίδα του ρωσικού εμβολίου άρχισε να διανέμεται σε όλες τις περιφέρειες της Ρωσίας. Οι πρώτοι που θα έχουν πρόσβαση στο εμβόλιο θα είναι οι ιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, οι δάσκαλοι και εργαζόμενοι σε άλλους τομείς που έρχονται άμεσα σε επαφή με τον κόσμο.

Στα τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου θα στέλνονται μεγάλες παρτίδες εμβολίων, με τα οποία δεν θα εμβολιάζονται μόνο τα άτομα που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου, αλλά και ευρέως όλοι οι πολίτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!