Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ο ρόλος του νέου ΕΣΠΑ στη μεταλιγνιτική περίοδο
[Euro2day]: Ο ρόλος του νέου ΕΣΠΑ στη μεταλιγνιτική περίοδο

[Euro2day]: Ο ρόλος του νέου ΕΣΠΑ στη μεταλιγνιτική περίοδο

Διοργανώθηκε εκδήλωση από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ με στόχο να αναδείξει τη στρατηγική και τις προτεραιότητες της Ελλάδας την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027.

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 14/09/2021 στη Θεσσαλονίκη, η εκδήλωση με θέμα «Στο δρόμο για μία δίκαιη αναπτυξιακή μετάβαση: Προκλήσεις και προοπτικές». Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ στο πλαίσιο της παρουσίας της στην 85η ΔΕΘ, είναι η 3η από μία σειρά εκδηλώσεων που στόχο έχουν να αναδείξουν τη στρατηγική και τις προτεραιότητες της Ελλάδας την Προγραμματική Περίοδο 2021-2027, με βάση τις οποίες θα εξειδικευτούν οι δράσεις που θα υλοποιηθούν στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ.

Η εκδήλωση, συντονιστής της οποίας ήταν ο κ. Πέτρος Ευγενικός, Συνεργάτης, Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Επενδύσεων & ΕΣΠΑ και Συντονιστής για τον ειδικό στόχο «Δίκαιη Μετάβαση» του ΕΣΠΑ 2021-2027, επικεντρώθηκε στις προκλήσεις, αλλά και τις προοπτικές που θα προκύψουν τόσο σε εθνικό, όσο και σε τοπικό επίπεδο κατά την ενεργειακή μετάβαση της χώρας από τα ορυκτά καύσιμα σε πιο καθαρές μορφές ενέργειας, στο πλαίσιο υλοποίησης του στόχου που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία για μηδενικές καθαρές εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου έως το 2050.

Ο Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κ. Κωνσταντίνος Μουσουρούλης στην τοποθέτησή του αναφέρθηκε στην αναγκαιότητα της απανθρακοποίησης για την Ελλάδα, καθώς και στον οδικό χάρτη μετάβασης σε καθαρότερες μορφές ενέργειας, με έμφαση στις ανάγκες των περιοχών που επηρεάζονται άμεσα από την αλλαγή στο ενεργειακό μίγμα της χώρας, στους στόχους και στις χρηματοδοτικές πηγές του Προγράμματος προκειμένου να πραγματοποιηθεί η Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!