Κυριακή, 25 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ρίσκα και ευκαιρίες στις αναδυόμενες αγορές
[Euro2day]: Ρίσκα και ευκαιρίες στις αναδυόμενες αγορές

[Euro2day]: Ρίσκα και ευκαιρίες στις αναδυόμενες αγορές

Η πορεία της πανδημίας και οι αμερικανικές εκλογές καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό και την τάση στις αναδυόμενες αγορές. Η υποαπόδοση σε σχέση με τις ανεπτυγμένες, οι εκροές κεφαλαίων και ο ρόλος-κλειδί του δολαρίου

Tο 2020 οι αναδυόμενες αγορές (Emerging Markets – EM) παραμένουν σε πορεία υστέρησης σε σχέση με τις ανεπτυγμένες, με την απόδοσή τους να προσεγγίζει το -1,2% έναντι +1,7% για τον δείκτη MSCI World. Ωστόσο, αν η σύγκριση γίνει με την αμερικανική αγορά, τότε η υποαπόδοση φτάνει σε ακόμα μεγαλύτερα επίπεδα.

Οι αναδυόμενες αγορές δείχνουν στα μάτια των επενδυτών πιο επικίνδυνες σε σχέση με τις αναπτυγμένες, ειδικά στις ιδιαίτερες συνθήκες που έχει προκαλέσει η πανδημία. Από την άλλη, οι αμερικανικές αγορές βρίσκονται σε δικό τους ρυθμό, αποκομμένες από τα θεμελιώδη και την πανδημία, με τα πυρομαχικά της Fed και τη συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι πολιτικές που προωθούν οι κυβερνήσεις και οι κεντρικές τράπεζες, οι προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ και οι φόβοι περί αμφισβήτησης του εκλογικού αποτελέσματος από τον νυν πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ προκαλούν σημαντικά προβλήματα στις εξαρτώμενες από το εμπόριο αναπτυσσόμενες χώρες και γι’ αυτό αρκετοί επενδυτές απέχουν συστηματικά από τις μετοχές της κατηγορίας αυτής, φοβούμενοι ότι θα μπορούσαμε να βιώσουμε επιδείνωση των οικονομικών συνθηκών σε μια σειρά χωρών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!