Σάββατο, 8 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ρεύμα: Αλλαξαν προμηθευτή 530.000 πελάτες, βουτιά στη κατανάλωση
[Euro2day]: Ρεύμα: Αλλαξαν προμηθευτή 530.000 πελάτες, βουτιά στη κατανάλωση

[Euro2day]: Ρεύμα: Αλλαξαν προμηθευτή 530.000 πελάτες, βουτιά στη κατανάλωση

Πέρυσι σημειώθηκε η ελάχιστη κατανάλωση στην 5ετία, σύμφωνα με στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ. Πόσο έκαψαν οι κατοικίες, οι εμπορικοί και βιομηχανικοί καταναλωτές. Οι διαφορετικές ταχύτητες στη χαμηλή, μέση και υψηλή τάση.

Βουτιά στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας καταγράφεται το 2020, λόγω της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων που επιβλήθηκαν. Η εξέλιξη αυτή δεν είναι άσχετη με το γεγονός ότι αυξήθηκε, στον αντίποδα, η κινητικότητα πελατών από προμηθευτή σε προμηθευτή, προφανώς, σε μια προσπάθεια να βρουν καλύτερες προσφορές και τιμές.

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στην Έκθεση Πεπραγμένων της ΡΑΕ για το 2020, η μεγαλύτερη μείωση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας προέρχεται από καταστήματα, επαγγελματίες, μικρές επιχειρήσεις, αλλά και βιομηχανίες, ενώ, αντίθετα, καταγράφεται αύξηση της οικιακής κατανάλωσης, προφανώς, λόγω των δύο lockdown.

Πιο συγκεκριμένα, η μείωση της κατανάλωσης στο διασυνδεδεμένο Σύστημα (πλην νησιών) μειώθηκε κατά 4,4% και έφθασε στα 44.906 GWh, έναντι 46.969 GWh το 2019. Οι κατοικίες έκαψαν κατά 1% περισσότερο ρεύμα, ενώ, αντίθετα, η μείωση στους εμπορικούς και βιομηχανικούς πελάτες χαμηλής και μέσης τάσης φθάνει στο 7%, των υπόλοιπων πελατών της χαμηλής και μέσης τάσης στο 3% και των πελατών υψηλής τάσης στο 8%.

Με βάση τα στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ και του ΑΔΜΗΕ, πέρυσι σημειώθηκε η ελάχιστη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας της τελευταίας 5ετίας, ενώ η μέγιστη τοποθετείται στο 2019.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!