Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ρέτσος: Μόλις 3 δισ. ευρώ τα φετινά έσοδα από τον τουρισμό
[Euro2day]: Ρέτσος: Μόλις 3 δισ. ευρώ τα φετινά έσοδα από τον τουρισμό

[Euro2day]: Ρέτσος: Μόλις 3 δισ. ευρώ τα φετινά έσοδα από τον τουρισμό

Αισιόδοξες οι αρχικές εκτιμήσεις παραδέχτηκε ο επικεφαλής του ΣΕΤΕ. Που θα κριθεί το στοίχημα για τον τουρισμό το 2021. Ζητά στήριξη του κλάδου από το πακέτο των 32 δισ. ευρώ.

Στο χαμηλότερο σημείο όλων των εκτιμήσεων, του τελευταίου χρονικού διαστήματος, τοποθετήθηκε τελικά ο πήχης για τα έσοδα του 2020 απο τουρισμό από τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Γιάννη Ρέτσο.

Μιλώντας στην εκδήλωση του ekyklos.gr του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου με τίτλο «Η Ελλάδα μετά(;) IV» ο κ. Ρέτσος δεν δίστασε να παραδεχθεί ότι οι αρχικές εκτιμήσεις ήταν πιο αισιόδοξες και προέβη σε μία ασφαλή όπως την χαρακτήρισε πρόβλεψη ότι οι ταξιδιωτικές εισπράξεις για το 2020 θα φτάσουν στα 3 δισ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι πρώτες εκτιμήσεις στην αρχή της κρίσης έκαναν λόγο για 5 δισ. έσοδα μετά η εκτίμηση μειώθηκε στα 3,5-4 δισ. ωστόσο όπως και ο ίδιος είπε η πορεία της πανδημίας ανέτρεψε όλα τα δεδομένα διεθνώς με αποτέλεσμα να επηρεασθεί πολυ χειρότερα ο τουριστικός κλάδος.

Όπως εξήγησε δεν είχαμε τόσο δυνατό Ιούλιο θα έχουμε όμως ένα καλύτερο Αύγουστο και κάπως ισχνό Σεπτέμβριο οπου ακόμη παρατηρείται κάποια κίνηση και μπορούμε βάσιμα λαμβάνοντας υπόψη και τα στοιχεία του επταμήνου (σ.σ. έσoδα 1,255 δισ. ευρώ σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος) επτάμηνου να υπολογίσουμε τα έσοδα για όλο το χρόνο στα 3 δισ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!