Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Restart για ξενοδοχεία, κινηματογράφους και θέατρα στην Πολωνία
[Euro2day]: Restart για ξενοδοχεία, κινηματογράφους και θέατρα στην Πολωνία

[Euro2day]: Restart για ξενοδοχεία, κινηματογράφους και θέατρα στην Πολωνία

Τα μέτρα θα ισχύσουν από τις 12 Φεβρουαρίου, αρχικά για μια περίοδο δύο εβδομάδων, μετά την οποία θα επανεξεταστούν. Ανοίγουν και τα χιονοδρομικά κέντρα -μόνο take away στα εστιατόρια.

Τα ξενοδοχεία, οι κινηματογράφοι και τα θέατρα θα ανοίξουν εκ νέου στην Πολωνία από τα μέσα Φεβρουαρίου, με τη μισή χωρητικότηταόμως, ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας Ματέους Μοραβιέτσκι καθώς λαμβάνει διστακτικά μέτρα για το άνοιγμα εκ νέου της οικονομίας, εν μέσω της αυξανόμενης δυσαρέσκειας των επιχειρήσεων.

Ενώ ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων στο μεγαλύτερο μέλος της ΕΕ στην ανατολική Ευρώπη έχει σταθεροποιηθεί το τελευταίο διάστημα, η κυβέρνηση θέλει να αποφύγει μια νέα αύξηση με την πολύ γρήγορη χαλάρωση των περιορισμών, όπως συνέβη σε χώρες σαν την Πορτογαλία.

«Βλέπουμε πώς φαίνεται η κατάσταση για τους εταίρους μας, γι’ αυτό και μια πλήρης επιστροφή στην απόλυτη οικονομική κανονικότητα θα ήταν πρόωρη», είπε σε συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός.

Τα μέτρα θα ισχύσουν από τις 12 Φεβρουαρίου, αρχικά για μια περίοδο δύο εβδομάδων, μετά την οποία θα επανεξεταστούν.

«Τα εφαρμόζουμε συνοδευόμενα από προϋποθέσεις, πρέπει όλοι να γνωρίζουμε ότι αυτό ενέχει κίνδυνο», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανταμ Νιτζιέλσκι.

Τα αθλήματα σε εξωτερικούς χώρους επίσης θα επιτραπούν, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, κάτι που σημαίνει ότι θα επιτραπεί και πάλι η λειτουργία των χιονοδρομικών κέντρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!