Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ρέγκλινγκ: Καλωσορίζουμε τις προτάσεις της έκθεσης Πισσαρίδη
[Euro2day]: Ρέγκλινγκ: Καλωσορίζουμε τις προτάσεις της έκθεσης Πισσαρίδη

[Euro2day]: Ρέγκλινγκ: Καλωσορίζουμε τις προτάσεις της έκθεσης Πισσαρίδη

Μεταρρυθμίσεις που θα βελτιώσουν το επιχειρηματικό περιβάλλον και συνετή δημοσιονομική πολιτική ζητά ο επικεφαλής του ESM. Απαραίτητες για τη χώρα οι ξένες επενδύσεις. Μην κυνηγάτε βραχυπρόθεσμα οφέλη, το μήνυμα.

«Βιώνουμε τη χειρότερη οικονομική περίοδο εδώ και 100 χρόνια και χρειάζεται μεγάλη προσπάθεια για να γυρίσουμε στα επίπεδα πριν το 2020», ανέφερε στην έναρξη της τοποθέτησής του στο συνέδριο του Economist ο Κλάους Ρέγκλινγκ, επικεφαλής του ESM, σημειώνοντας πως η επιστροφή σε βιώσιμες καταστάσεις στην ευρωπαϊκή οικονομία δεν θα είναι εύκολη υπόθεση.

Ο επικεφαλής του ESM κατέγραψε τις ανησυχίες του για το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα καθώς, όπως είπε, οι τράπεζες έχουν πολύ λίγα κέρδη και θα υπάρξει παράλληλη αύξηση των μη εξυπηρετούμενων δανείων ενώ το ύψος του δημόσιου χρέους θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη.

Αναφερόμενος στην Ελλάδα, δήλωσε ότι η πανδημία προσέθεσε μία επιπλέον απρόσμενη πίεση για την οικονομία. Σημείωσε ότι η χώρα επηρεάζεται σημαντικά εξαιτίας του μεγάλου μεριδίου που έχουν οι υπηρεσίες και ο τουρισμός στην οικονομία.

Η κυβέρνηση κατάφερε να περιορίσει την πανδημία σε υγειονομικό επίπεδο και έλαβε μέτρα για τη στήριξη επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων. Η ευελιξία της ΕΕ στους δημοσιονομικούς κανόνες βοήθησε, αν και βλέπουμε μεγάλα ελλείμματα φέτος, συμπλήρωσε.

«Για να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των δημόσιων οικονομικών είναι σημαντικό να βάλουμε την οικονομία σε μακροπρόθεσμο αναπτυξιακό μονοπάτι, ενώ παράλληλα διατηρούμε συνετή δημοσιονομική στάση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!