Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ρέγκλινγκ: Εφικτοί οι ελληνικοί στόχοι ανάπτυξης, οι κίνδυνοι
[Euro2day]: Ρέγκλινγκ: Εφικτοί οι ελληνικοί στόχοι ανάπτυξης, οι κίνδυνοι

[Euro2day]: Ρέγκλινγκ: Εφικτοί οι ελληνικοί στόχοι ανάπτυξης, οι κίνδυνοι

Θα πρέπει να έχουμε κατά νου κάποιους μακροχρόνιους περιορισμούς για τις προοπτικές ανάπτυξης που είναι σημαντικοί, όπως το μάνατζμεντ των δημόσιων επιχειρήσεων, τη δυνατότητα των τραπεζών να χορηγούν δάνεια, είπε ο επικεφαλής του ESM.

Εφικτοί οι στόχοι για ρυθμό ανάπτυξης 3,5% φέτος και 6% το 2022, αποτελούν το βασικό σενάριο του ESM, είπε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, μιλώντας στο συνέδριο του Economist για την ελληνική οικονομία.

Πρόσθεσε ότι παραμένουν οι κίνδυνοι, καθώς η νέα μετάλλαξη του κορωνοϊού μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο, για παράδειγμα στον τουρισμό. Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε, πρέπει να συνεχισθούν οι προσπάθειες για την ενίσχυση του αναπτυξιακού δυναμικού της ελληνικής οικονομίας και χρειάζονται πιο στοχευμένα μέτρα, εστιάζοντας στη στήριξη της απασχόλησης και των επιχειρηματικών επενδύσεων.

Η ελληνική οικονομία, είπε, ήταν πολύ πιο ανθεκτική στην αρχή της πανδημίας, καθώς είχε προηγηθεί την περασμένη δεκαετία μία συνολική και επώδυνη, αλλά αναγκαία προσαρμογή της, με την οποία ανέκτησε την ανταγωνιστικότητα και την πρόσβασή της στις αγορές, εξάλειψε το δημοσιονομικό έλλειμμα και το έλλειμμα στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και είχε υγιή ανάπτυξη.

Ο κ. Ρέγκλινγκ είπε ότι η Ελλάδα είχε τη δυνατότητα να στηρίξει με μέτρα την οικονομία σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά σημείωσε ότι τα μέτρα αυτά είχαν κόστος πάνω από 15% του ΑΕΠ τη διετία 2020-21.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!