Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Το ράλι στα τιμολόγια ρεύματος και πώς επιχειρείται να μπουν… φρένα
[Euro2day]: Το ράλι στα τιμολόγια ρεύματος και πώς επιχειρείται να μπουν… φρένα

[Euro2day]: Το ράλι στα τιμολόγια ρεύματος και πώς επιχειρείται να μπουν… φρένα

Οι κινήσεις της ΡΑΕ μέσω της «διαφάνειας» των τιμολογίων ώστε να περιοριστούν υπέρμετρες αυξήσεις τιμολογίων στη λιανική καθώς οι τιμές χονδρικής καλπάζουν. Πώς θα κριθεί το πού θα γύρει τελικά η πλάστιγγα.

Πολύ σύντομα επιχειρήσεις και καταναλωτές θα έρθουν αντιμέτωποι με μια δυσάρεστη πραγματικότητα: την επαχθή αύξηση των τιμολογίων ηλεκτρισμού, εξαιτίας της εκτίναξης των χονδρεμπορικών τιμών.

Σε μια περίοδο επιβαρυμένη από την υγειονομική κρίση και τα παρελκόμενα της, η επιβάρυνση του ενεργειακού κόστους εκτιμάται ότι εξελίσσεται σε κρίσιμο κοινωνικό πρόβλημα, με ανεξέλεγκτες συνέπειες.

Πώς θα γίνει η διαχείριση του σε ένα πλαίσιο ασφυκτικό που υπαγορεύεται από τις πολιτικές της πράσινης ανάπτυξης; Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν ότι η ΡΑΕ μετατρέπεται σε «ανάχωμα» για τη συγκράτηση της μετακύλισης του αυξημένου ενεργειακού κόστους σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά: Μέσω της διαφάνειας των τιμολογίωνηλεκτρισμού, ώστε να περιοριστούν καταχρηστικές συμπεριφορές στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού, να ενισχυθεί ο ανταγωνισμός, να μπει εν τέλει μία τάξη στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού, στην οποία ο ίδιος ο Ρυθμιστής εντοπίζει παραπλανητικές τακτικές σε βάρος των καταναλωτών.

Ωστόσο, η προσπάθεια αυτή φαίνεται ότι δεν θα είναι εύκολη. Οι αντιδράσεις προμηθευτών στις σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις της Αρχής χαρακτηρίζονται «σφοδρές», η δημόσια διαβούλευση πήρε παράταση ως τις 15 Σεπτεμβρίου και η «μάχη των μαχών», όπως αποκαλείται, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με άγνωστη εξέλιξη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!