Πέμπτη, 2 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πτώση τιμών στη Wall Street προβλέπουν τα hedge funds
[Euro2day]: Πτώση τιμών στη Wall Street προβλέπουν τα hedge funds

[Euro2day]: Πτώση τιμών στη Wall Street προβλέπουν τα hedge funds

Το ράλι των μετοχών δείχνει αισιοδοξία για το μέλλον που δεν προκύπτει από τα πραγματικά δεδομένα, εκτιμούν διαχειριστές. Πώς τοποθετούνται στις αγορές και πώς καλύπτουν τα… νώτα τους.

Τα hedge funds ετοιμάζονται για μια ακόμα βουτιά στις αγορές μετοχών, μετά την αυξανόμενη αναστάτωση και τους φόβους ότι το ράλι δεν αντανακλά τα πραγματικά προβλήματα που βρίσκονται μπροστά μας.

Κάποιοι διαχειριστές φοβούνται ότι οι επενδυτές σε μετοχές, συνηθισμένοι να αγοράζουν στις πτώσεις (buy the dips) στο δεκαετές bull market που ολοκληρώθηκε τον Μάιο μετά το sell off που προκάλεσε η έλευση της πανδημίας, έχουν εφησυχάσει πολύ αναφορικά με το πόσο σύντομα θα ανακάμψουν οι οικονομίες από την κρίση και πόσο αποτελεσματικά θα είναι τα τεράστια πακέτα τόνωσης από κεντρικές τράπεζες και κυβερνήσεις.

Ο S&P ολοκλήρωσε το καλύτερο 50ήμερο ανόδου της ιστορίας του την Τετάρτη, σύμφωνα με την LPL Financial, κλείνοντας μόλις 8% χαμηλότερα από το ιστορικό υψηλό του, που καταγράφηκε τον Φεβρουάριο.

«Οι αγορές τιμολογούν μια ‘τελειότητα’», σχολιάζει στους Financial Times ο Danny Yong, εταίρος του hedge fund Dymon Asia Capital της Σιγκαπούρης. «Η σταθερότητα στις αγορές μετοχών δεν αντανακλά την απώλεια θέσεων εργασίας και τις πτωχεύσεις που βρίσκονται μπροστά μας σε παγκόσμια κλίμακα». Ο ίδιος αγοράζει «put options», τα οποία προστατεύουν σε περίπτωση πτώσης των αγορών, επιτρέποντας στον ιδιοκτήτη να πουλήσει σε προκαθορισμένη τιμή δείκτες μετοχών και νομίσματα. «Πιστεύω ότι θα δούμε νέα χαμηλά στις χρηματιστηριακές αγορές έως το τέλος του έτους», προσέθεσε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!