Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πτώση 13% στην κυκλοφορία το 11μηνο του 2020
[Euro2day]: Πτώση 13% στην κυκλοφορία το 11μηνο του 2020

[Euro2day]: Πτώση 13% στην κυκλοφορία το 11μηνο του 2020

Υποχώρηση 12,6% σημείωσε η εγχώρια ζήτηση στα καύσιμα κίνησης στο της περσινής χρονιάς μετά και το -21% του Νοεμβρίου. «Ανάσες» στις εταιρείες πετρελαίου από τη θέρμανση και στις ασφαλιστικές από τη μείωση τροχαίων.

Υποχώρηση που αναμένεται να κυμανθεί κοντά στο 15% σημείωσε η κατανάλωση καυσίμων κίνησης μέσα στο 2020, καθώς η αγορά επηρεάστηκε πτωτικά από παράγοντες όπως ο μειωμένος εισερχόμενος τουρισμός και τα περιοριστικά μέτρα που ελήφθησαν για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Με βάση τα στοιχεία του 11μήνου του 2020 (πηγή Σύνδεσμος Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος, ΣΕΕΠΕ), η κατανάλωση καυσίμων κίνησης στην εγχώρια αγορά υποχώρησε κατά 12,6% και ειδικότερα παρατηρήθηκε πτώση 15,1% στις βενζίνες και 10,3% στο ντίζελ κίνησης (βλέπε στοιχεία παρατιθέμενου πίνακα).

Ειδικότερα κατά το Νοέμβριο (πρώτος μήνας επιβολής του δεύτερου lock down στη χώρα), η ζήτηση για καύσιμα κίνησης μειώθηκε κατά 21%, με τις βενζίνες να καταγράφουν πτώση 33,1% και το ντίζελ 9,4%.

Κάποιες «ανάσες» ωστόσο πήρε ο κλάδος από το πετρέλαιο θέρμανσης που αυξήθηκε στο ενδεκάμηνο κατά 32,4%, παρά το ότι ο Νοέμβριος έκλεισε πτωτικά (-17,8%, λόγω των σχετικά υψηλών θερμοκρασιών και επειδή πολλά νοικοκυριά είχαν προβεί σε προαγορές από την άνοιξη εκμεταλλευόμενα τις πολύ χαμηλές διεθνείς τιμές του μαύρου χρυσού).

Η μειωμένη οδική κυκλοφορία στους ελληνικούς δρόμους φαίνεται να επηρεάζει -ως ένα βαθμό- θετικά εκείνες τις ασφαλιστικές εταιρείες που δεν προχώρησαν σε ουσιαστικές μειώσεις-εκπτώσεις τιμολογίων, καθώς οδηγεί σε μικρότερο αριθμό τροχαίων ατυχημάτων και συνεπακόλουθα σε λιγότερες αποζημιώσεις των ασφαλιστικών εταιρειών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!