Σάββατο, 24 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Ψηφιακό ευρώ: Ετοιμη η ΕΚΤ να περάσει στο επόμενο στάδιο
[Euro2day]: Ψηφιακό ευρώ: Ετοιμη η ΕΚΤ να περάσει στο επόμενο στάδιο

[Euro2day]: Ψηφιακό ευρώ: Ετοιμη η ΕΚΤ να περάσει στο επόμενο στάδιο

Πότε θα μπορούσαν οι πολίτες της ευρωζώνης να έχουν στην κατοχή τους ένα εικονικό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας. Πόσο εκτιμά η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας ότι θα διαρκέσει η επόμενη φάση.

Το επόμενο βήμα στην… επανεφεύρεση των χρημάτων της περιοχής πρόκειται να κάνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, καθώς βαδίζει προς τη δημιουργία ενός ψηφιακού ευρώ.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα αποφασίσουν την Τετάρτη εάν θα μεταβούν σε μια διερευνητική φάση, η οποία όπως εκτιμά η Πρόεδρος της ΕΚΤ, ΚριστίνΛαγκάρντ, θα διαρκέσει περίπου δύο χρόνια. Τελικά, οι πολίτες της ευρωζώνης θα μπορούσαν να κατέχουν ένα εικονικό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας έως τα μέσα αυτής της δεκαετίας.

«Θα αγγίξει τη ζωή των ανθρώπων με έναν πολύ ιδιαίτερο τρόπο», δήλωσε η Λαγκάρντ στην τηλεόραση του Bloomberg την Κυριακή. «Αυτό που έχουμε ακούσει από τους πολίτες είναι ότι θέλουν να προστατεύεται η ιδιωτικότητα. Αλλά ταυτόχρονα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επιταχύνεται η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες ή η χρηματοδότηση της τρομοκρατίας. Ετσι σε κάθε πτυχή πρέπει να επιτύχουμε τη σωστή ισορροπία».

Εάν η ΕΚΤ ακολουθήσει αυτή τη διαδρομή, θα ακολουθήσει τα βήματα της Κίνας, όπου έχουν ξεκινήσει δοκιμές σε αρκετές πόλεις. Τα νησιά της Ανατολικής Καραϊβικής, συμπεριλαμβανομένης της Γρενάδας και του Αγίου Χριστόφορου και Νέβις, έχουν ήδη κυκλοφορήσει το δικό τους ψηφιακό νόμισμα. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ και η ΤράπεζατηςΑγγλίας εξετάζουν επίσης αυτή την πιθανότητα για τις οικονομίες τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!