Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Προβλέψεις για αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων
[Euro2day]: Προβλέψεις για αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων

[Euro2day]: Προβλέψεις για αυξήσεις στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων

Παράγοντες της αγοράς εκτιμούν ότι σύντομα οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι ΕΠΥ δεν θα αντέχουν να απορροφούν το ανοδικό κόστος των αποζημιώσεων και θα προχωρήσουν σε σημαντικές αυξήσεις τιμολογίων. Ποιος είναι ο ρόλος της πανδημίας

Θέμα λίγων μηνών είναι να δούμε αξιοσημείωτη αύξηση στα τιμολόγια του κλάδου οχημάτων των ασφαλιστικών εταιρειών, μετά από έντεκα χρόνια συνεχούς πτώσης, εκτιμούν παράγοντες της αγοράς.

«Ήταν που ήταν πολύ χαμηλά τα ασφάλιστρα, έχοντας πέσει περίπου κατά 40%-45% από τα επίπεδα του 2010, ήρθε και η άρση των περιοριστικών μέτρων να ανεβάσει κατακόρυφα την κυκλοφοριακή κίνηση στου ελληνικούς δρόμους και τον αριθμό των τροχαίων ατυχημάτων. Τόσο η ανάγκη των πολιτών να κυκλοφορήσουν μετά από πολύμηνους περιορισμούς, όσο και ο φόβος για διάδοση της πανδημίας στα μέσα μαζικής μεταφοράς, αύξησαν την κυκλοφοριακή κίνηση και περιόρισαν δραστικά τα περιθώρια κέρδους όλων των ασφαλιστικών εταιρειών στον κλάδο αυτοκινήτου, οδηγώντας μάλιστα αρκετές από αυτές σε ζημιογόνο αποτέλεσμα».

Με αυτό τον τρόπο περιγράφει την τρέχουσα κατάσταση, γνωστός παράγοντας του κλάδου, συμπληρώνοντας:

«Μέχρι σήμερα, αλλά και για λίγους ακόμη μήνες, εκτιμώ ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες θα συνεχίσουν να απορροφούν το αυξημένο κόστος των αποζημιώσεων που καταβάλουν υπό το φόβο της απώλειας μεριδίων αγοράς. Αυτό όμως δεν θα μπορέσει να κρατήσει για πολύ, γιατί θα υπάρξουν τόσο εταιρείες, όσο και ΕΠΥ που δεν θα αντέξουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!