Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τι προβλέπει το mega-project στον Αστακό
[Euro2day]: Τι προβλέπει το mega-project στον Αστακό

[Euro2day]: Τι προβλέπει το mega-project στον Αστακό

Στο τελικό στάδιο οι διαπραγματεύσεις με τις τράπεζες για την αγορά του λιμανιού από επιχειρηματικό σχήμα. Στόχος η κατασκευή μιας από τις μεγαλύτερες μαρίνες στη Μεσόγειο.

Στην ανάπτυξη μίας από τις μεγαλύτερες -αν όχι της μεγαλύτερης- μαρίνες της Μεσογείου στο λιμάνι του Πλατυγιαλίου στον Αστακό επενδύουν Ελληνες και Αραβες επιχειρηματίες, με στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας σε περίοπτη θέση στον παγκόσμιο χάρτη του yachting.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εταιρεία Archirodon και ένα fund αραβικών συμφερόντων αναμένεται να «τρέξουν» το έργο, μετά την ολοκλήρωση αγοράς του λιμανιού από την Alpha Bank και την Πειραιώς. Το συγκεκριμένο λιμάνι, που ανήκε στην κατασκευαστική εταιρείαΑΕΓΕΚ , βρίσκεται τα τελευταία χρόνια υπό τον έλεγχο των δύο τραπεζών, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η διαδικασία αγοραπωλησίας στο ελληνο-αραβικών συμφερόντων σχήμα βρίσκεται στο τελικό στάδιο.

Τι προβλέπει το project

Το μεγαλεπήβολο project, ύψους 500 εκατ. ευρώ, που αναμένεται να δημιουργήσει εκατοντάδες νέες θέσεις απασχόλησης και να αναβαθμίσει σημαντικά την περιοχή του Αστακού, περιλαμβάνει, εκτός την ανάπτυξη μίας μαρίνας με πλωτές εξέδρες όπου θα μπορούν να φιλοξενούνται mega yachts, τη δημιουργία ενός ξενοδοχείου για τουρίστες υψηλού εισοδηματικού προφίλ και ενός συνεδριακού κέντρου στην περιοχή του λιμανιού του Πλατυγιαλίου.

Οι διαδικασίες για την εκκίνηση του έργου, το οποίο αναμένεται να περάσει από τη Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) για να υπαχθεί στο γνωστό fast track, έχουν δρομολογηθεί, ωστόσο απαιτείται η διευθέτηση κάποιων εκκρεμοτήτων προκειμένου να επιταχυνθεί η υλοποίηση του συγκεκριμένου επιχειρηματικού σχεδίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!