Τετάρτη, 23 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πρώτη συνδιάλεξη αρμοδίων αξιωματούχων ΗΠΑ-Κίνας αφότου ανέλαβε ο Τζο Μπάιντεν
[Euro2day]: Πρώτη συνδιάλεξη αρμοδίων αξιωματούχων ΗΠΑ-Κίνας αφότου ανέλαβε ο Τζο Μπάιντεν

[Euro2day]: Πρώτη συνδιάλεξη αρμοδίων αξιωματούχων ΗΠΑ-Κίνας αφότου ανέλαβε ο Τζο Μπάιντεν

Σύμφωνα με την ανακοίνωση Τύπου της κινεζικής πλευράς, οι δύο πλευρές έκαναν μια «εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων» αντιμετωπίζοντας η μια την άλλη με πνεύμα «ισότητας και αμοιβαίου σεβασμού».

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κίνας Λίου Χε και η νέα αντιπρόσωπος των ΗΠΑ για το εμπόριο (USTR) Κάθριν Τάι είχαν την πρώτη τους τηλεφωνική συνδιάλεξη αφότου ανέλαβε την αμερικανική προεδρία ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν, ανακοίνωσαν το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου και οι υπηρεσίες της κυρίας Τάι.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, σύμφωνα με την ανακοίνωση Τύπου της κινεζικής πλευράς, οι δύο πλευρές έκαναν μια «εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων» αντιμετωπίζοντας η μια την άλλη με πνεύμα «ισότητας και αμοιβαίου σεβασμού».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των υπηρεσιών της κυρίας Τάι, η αμερικανίδα αντιπρόσωπος εξέφρασε τις «ανησυχίες» της και εξέθεσε τις «κατευθυντήριες αρχές» και τις «προτεραιότητες» της κυβέρνησης του κ. Μπάιντεν για τη χάραξη εμπορικής πολιτικής «με επίκεντρο» τους αμερικανούς εργαζομένους. Είπε ακόμη στον συνομιλητή της πως ανυπομονεί για τις μελλοντικές επαφές τους, καθώς για την ώρα ακόμη «μελετά» τη διμερή εμπορική σχέση. Η συνδιάλεξη χαρακτηρίστηκε «ειλικρινής» στην ανακοίνωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!