Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πρόταση ΕΕ: 9 μήνες θα ισχύει το πιστοποιητικό για ταξίδια
[Euro2day]: Πρόταση ΕΕ: 9 μήνες θα ισχύει το πιστοποιητικό για ταξίδια

[Euro2day]: Πρόταση ΕΕ: 9 μήνες θα ισχύει το πιστοποιητικό για ταξίδια

Tο νέο χρονικό όριο υποδηλώνει ότι θα χρειαστούν ενισχυτικές δόσεις μετά την περίοδο των εννέα μηνών, σύμφωνα με το έγγραφο που επικαλείται το πρακτορείο Bloomberg.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα συστήσει ένα χρονικό όριο 9 μηνών για την ισχύ των πιστοποιητικών εμβολιασμών Covid-19 για ταξίδια στο μπλοκ και θα προτείνει επίσης να δοθεί προτεραιότητα στους εμβολιασμένους ταξιδιώτες, σύμφωνα με έγγραφο που είδε το Bloomberg.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει στα κράτη-μέλη να συνεχίσουν να υποδέχονται όλους τους ταξιδιώτες που έχουν κάνει εμβόλια εγκεκριμένα από το μπλοκ. Καλεί επίσης τις χώρες να ανοίξουν ξανά από τις 10Ιανουαρίου σε όλους όσους έχουν κάνει εμβόλια εγκεκριμένα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, αναφέρει το έγγραφο.

Τα προτεινόμενα update εισάγουν επίσης το νέο χρονικό όριο για την ισχύ των πιστοποιητικών Covid, υποδηλώνοντας ότι θα χρειαστούν ενισχυτικές δόσεις μετά την περίοδο των 9 μηνών.

Οι αναθεωρημένοι κανόνες θα επιτρέπουν επίσης τα ταξίδια στην ΕΕ για παιδιάμεταξύ6 και 17 ετών που έχουν αρνητικό τεστ PCR πριν από την αναχώρηση, ακόμη και αν δεν έχουν εμβολιαστεί.

Οι κυβερνήσεις της ΕΕ πιέζουν ώστε το μπλοκ να εξομαλύνει τις διαφορές στους κανόνες για να συμβάλει στη διασφάλιση των ταξιδίων – οι κυβερνήσεις έχουν εφαρμόσει αντίθετες προσεγγίσεις για τη διάρκεια των εμβολιασμών και τον τρόποδιαχείρισης των αναμνηστικών δόσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!