Παρασκευή, 23 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πρόταση Citi για short στα ελληνικά ομόλογα
[Euro2day]: Πρόταση Citi για short στα ελληνικά ομόλογα

[Euro2day]: Πρόταση Citi για short στα ελληνικά ομόλογα

Μια συναλλαγή που προβλέπει την πώληση ελληνικών επταετών ομολόγων έναντι των ιταλικών εισηγείται ο οίκος. Ο ρόλος του tapering και η υπεραπόδοση των εγχώριων τίτλων έναντι των αντίστοιχων της γειτονικής χώρας.

H Citigroup συντήνει ένα trade για τα ελληνικά ομόλογα που περιλαμβάνει την πώληση του εγχώριου επταετούς ομολόγου έναντι του αντίστοιχου ιταλικού ομολόγου ίδιας διάρκειας.

Το relative trade επί της ουσίας προτείνει την πώληση των ελληνικών τίτλων λήξης Ιανουαρίου του 2028 έναντι των ιταλικών τίτλων λήξης Ιανουάριος 2028, όπου το περιθώριο (spread) μεταξύ των δύο ομολόγων διαμορφώνεται σε αρνητικό επίπεδα και τις -10 μονάδες βάσης.

Στόχος του trade είναι το θετικό spread στις +2 μονάδες βάσεις, ενώ το stop loss ενεργοποιείται αν το spread υποχωρήσει περαιτέρω στις -16 μονάδες βάσεις. Η παραπάνω αρνητική πλέον στάση της Citi σε ό,τι αφορά τα ελληνικά ομόλογα, βασίζεται στις επιπτώσεις του tapering και την πρόσφατη υπεραπόδοση τους έναντι των ιταλικών ομολόγων.

Η Citi εκτιμά ότι τα ελληνικά ομόλογα (GGBs) θα μπορούσαν να είναι ευαίσθητα σε μια μείωση του προγράμματος αγορών PEPP λόγω της μη επιλεξιμότητάς τους για το κανονικό πρόγραμμα PSPP της ΕΚΤ και θα μπορούσαν να υποαποδώσουν έναντι των ιταλικών ομολόγων (BTPs) τους επόμενους μήνες. Οι προσδοκίες σύγκλισης των GGBs με τα BTPs σε όλη την καμπύλη των αποδόσεων έχει ήδη υπερβεί τον στόχο της Citi και ολόκληρη η καμπύλη των GGBs διαπραγματεύεται σε υψηλά επίπεδα βάσει των θεμελιωδών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!