Δευτέρα, 19 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πρώτα ο τουρισμός! Εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού στο Πουκέτ
[Euro2day]: Πρώτα ο τουρισμός! Εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού στο Πουκέτ

[Euro2day]: Πρώτα ο τουρισμός! Εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού στο Πουκέτ

Εχει ως στόχο τον εμβολιασμό τουλάχιστον 460.000 ανθρώπων, καθώς προετοιμάζεται για την 1η Ιουλίου, όταν οι εισερχόμενοι εμβολιασμένοι τουρίστες από το εξωτερικό δε θα απαιτείται να μπαίνουν σε καραντίνα.

Στην Ταϊλάνδη, ο τομέας του τουρισμού έχει προτεραιότητα στην εκστρατεία του εμβολιασμού κατά της COVID-19, με τον πιο δημοφιλή τουριστικό νησιωτικό προορισμό της χώρας να υλοποιεί πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού κατά δύο μήνες πιο μπροστά από την υπόλοιπη Ταϊλάνδη.

Το νησί Πουκέτ έχει ως στόχο τον εμβολιασμό τουλάχιστον 460.000 ανθρώπων, που αποτελούν το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του, καθώς προετοιμάζεται για την 1η Ιουλίου, όταν οι εισερχόμενοι εμβολιασμένοι τουρίστες από το εξωτερικό δε θα απαιτείται να μπαίνουν σε καραντίνα.

Το Πουκέτ διαθέτει το δικό του διεθνές αεροδρόμιο και οι τουρίστες θα μπορούν να κινούνται στο νησί ελεύθερα, χωρίς να θέτουν κίνδυνο διάδοσης του κορονοϊού στον υπόλοιπο πληθυσμό της Ταϊλάνδης.

«Αν μπορέσουμε να έχουμε ανοσία για ποσοστό 70%-80% του πληθυσμού στο νησί, θα μπορούμε να υποδεχτούμε ξένους τουρίστες που έχουν εμβολιαστεί, χωρίς να υπάρχει η ανάγκη για καραντίνα», δήλωσε στο Reuters ο αντικυβερνήτης του νησιού Πιγιαπόνγκ Τσουγόνγκ.

Καθώς οι εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας, τα μέλη της κυβέρνησης, αλλά και οι ηλικιωμένοι, είναι αυτοί που θα εμβολιαστούν πρώτοι, η απόφαση της χώρας να δώσει προτεραιότητα εμβολιασμού στο Πουκέτ έναντι άλλων περιοχών, υπογραμμίζει τον κεντρικόρόλο που έχει ο τουρισμός στην οικονομία της Ταϊλάνδης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!