Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το Συμβούλιο Διοίκησης της Επιθεώρησης Εργασίας
[Euro2day]: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το Συμβούλιο Διοίκησης της Επιθεώρησης Εργασίας

[Euro2day]: Πρόσκληση ενδιαφέροντος για το Συμβούλιο Διοίκησης της Επιθεώρησης Εργασίας

Η νέα Αρχή δεν υπόκειται σε ιεραρχικό έλεγχο ούτε σε διοικητική εποπτεία από κυβερνητικά όργανα ή άλλες διοικητικές αρχές ή άλλον δημόσιο ή ιδιωτικό οργανισμό.

Δημοσιεύθηκε σήμερα η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την επιλογή των μελών του Συμβουλίου Διοίκησης της νέας Ανεξάρτητης Αρχής Επιθεώρησης Εργασίας. Με προηγούμενες αποφάσεις του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Κωστή Χατζηδάκη, έχουν ήδη οριστεί τα μέλη της Ανεξάρτητης Επιτροπής, υπό τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ, η οποία θα εξετάσει τις αιτήσεις, ενώ έχει καθοριστεί και η διαδικασία που θα ακολουθηθεί για την επιλογή του Συμβουλίου Διοίκησης.

Η Επιθεώρηση Εργασίας σύμφωνα με τις προβλέψεις του νόμου 4808/2021 για την Προστασία της Εργασίας είναι η Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή που αντικαθιστά το ΣΕΠΕ, με αρμοδιότητα τον έλεγχο εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας, μεταξύ άλλων για τους όρους και τις συνθήκες εργασίας το ωράριο, τις αμοιβές, την υγεία και ασφάλεια, την εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την ασφαλιστική κάλυψη των εργαζομένων κ.α. Η νέα Αρχή δεν υπόκειται σε ιεραρχικό έλεγχο ούτε σε διοικητική εποπτεία από κυβερνητικά όργανα ή άλλες διοικητικές αρχές ή άλλον δημόσιο ή ιδιωτικό οργανισμό. Τα όργανα διοίκησης της νέας Αρχής είναι ο Διοικητής και το Συμβούλιο Διοίκησης, τα οποία απολαμβάνουν προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας.

Το Συμβούλιο Διοίκησης είναι πενταμελές (πρόεδρος και τέσσερα ακόμα μέλη), με πενταετή θητεία. Σύμφωνα με την προκήρυξη, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν πτυχίο ή δίπλωμα ΑΕΙ, δεκαετή επαγγελματική εμπειρία σε συναφές αντικείμενο και να γνωρίζουν άριστα μια ξένη γλώσσα ενώ ως πρόσθετα προσόντα τα οποία βαθμολογούνται αντικειμενικά με μόρια, προσμετρώνται μεταπτυχιακό / διδακτορικό, διοικητική εμπειρία και αποφοίτηση από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!