Σάββατο, 19 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Προσγείωση στην… κανονικότητα για τα σούπερ μάρκετ
[Euro2day]: Προσγείωση στην… κανονικότητα για τα σούπερ μάρκετ

[Euro2day]: Προσγείωση στην… κανονικότητα για τα σούπερ μάρκετ

Στοιχεία της IRI δείχνουν αύξηση της τιμής ανά μονάδα 2,2% στο σύνολο της αγοράς ταχυκίνητων κωδικών. Ανάπτυξη 1,8% στα τυποποιημένα τρόφιμα με πτώση του όγκου πωλήσεων 0,5%.

Στην εποχή της κανονικότητας επιστρέφουν σταδιακά τα supermarket, με ανάπτυξη 1,3% στο πρώτο τετράμηνο του 2021, που σημαίνει προσγείωση του ρυθμού στα τυποποιημένα τρόφιμα σε 1,8% από ανάπτυξη 14,1% στο αντίστοιχο διάστημα του 2020 και στα χύμα και αυτά που θέλουν ζύγισμα αύξηση 0,1% από 9,5% αντίστοιχα.

Μάλιστα στοιχεία της IRI για την εξέλιξη των τιμών, αλλά και του όγκου της αγοράς, οδηγούν στο συμπέρασμα ότι το θετικό πρόσημο στην αξία των πωλήσεων συντηρείται αποκλειστικά από τις ανατιμήσεις. Ειδικά στα τυποποιημένα προϊόντα σημειώνεται άνοδος σε αξία πωλήσεων 1,8% και πτώση 0,5% του όγκου πωλήσεων. Έτσι, η επεξεργασία των στοιχείων δίνει μια αύξηση 2,2% στην τιμή ανά μονάδα στο σύνολο της αγοράς ταχυκίνητων κωδικών (FMCG), η οποία ειδικότερα στα τρόφιμα φτάνει το 3,6%.

Στοιχεία της IRI δείχνουν επίσης αναδυόμενες καταναλωτικές τάσεις, όπως η μεγάλη ζήτηση στα ψάρια, που βρέθηκαν ψηλά στη λίστα του supermarket το πρώτο τετράμηνο του 2021 καταγράφοντας αύξηση πωλήσεων 16,2%, “συνοδευόμενα” από τις σαλάτες, στη δεύτερη θέση, με αύξηση 9,8%. Την ίδια ώρα τα γαλακτοκομικά, η μεγαλύτερη κατηγορία στα επί ζυγίω προϊόντα, με μερίδιο 26,6%, έμειναν σχεδόν στάσιμα (0,3%), όπως και το σύνολο της κατηγορίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!