Κυριακή, 7 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Προσδοκίες και… απογοητεύσεις για τις μετοχές πληροφορικής στο Χρηματιστήριο
[Euro2day]: Προσδοκίες και… απογοητεύσεις για τις μετοχές πληροφορικής στο Χρηματιστήριο

[Euro2day]: Προσδοκίες και… απογοητεύσεις για τις μετοχές πληροφορικής στο Χρηματιστήριο

Πώς σχολιάζουν παράγοντες της αγοράς τις προοπτικές ανάπτυξης του κλάδου. Το μπαράζ των επιχειρηματικών deals και οι επιδράσεις των εξελίξεων στην κερδοφορία των εισηγμένων και στις τιμές των μετοχών τους στο ταμπλό.

Μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα «περιφερειακής παρουσίας» στο ΧΑ, ο ευρύτερος κλάδος της τεχνολογίας έχει κερδίσει πλέον το επενδυτικό ενδιαφέρον, προσφέροντας υψηλές αποδόσεις στο ταμπλό τα τελευταία χρόνια και υποσχόμενος αυξημένες κερδοφορίες μέσα από την επερχόμενη ψηφιοποίηση της οικονομίας, από την εισροή Κοινοτικών κονδυλίων, αλλά και από πολλές συμφωνίες εξαγορών και συγχωνεύσεων.

Τα στοιχεία του παρατιθέμενου πίνακα για τις αποδόσεις της τελευταίας πενταετίας είναι άκρως ενδιαφέροντα, αν και σε αυτές θα πρέπει να προστεθούν τα μερίσματα που διανεμήθηκαν στους μετόχους κατά τη συγκεκριμένη περίοδο. Παράλληλα ωστόσο, τα κέρδη της χρήσης 2020 για τις εταιρείες του κλάδου διαμορφώθηκαν -σε γενικές γραμμές- σε υψηλότερα επίπεδα από αυτά του 2019 (παρά τις επιπτώσεις της πανδημίας), ενώ σειρά από deals έλαβαν χώρα, με χαρακτηριστικότερη περίπτωση την εξαγορά της SingularLogic από τις Space Hellas και Epsilon Net.

Ωστόσο, από το υψηλό του φετινού Ιανουαρίου στο ταμπλό του ΧΑ, οι τιμές των μετοχών του κλάδου υποχώρησαν σημαντικά, με τις απώλειες να φτάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και το 20%. Κάποιοι μάλιστα έφεραν στο μυαλό τους την πρώτη δεκαετία του παρόντος αιώνα, όταν οι μετοχές πληροφορικής είχαν «ξεφουσκώσει» διεθνώς (και στην Ελλάδα) μετά από ένα ξέφρενο ράλι το οποίο είχε κορυφωθεί το έτος 2000.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!