Πέμπτη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Προς παραίτηση ο Σάρατζ από την κυβέρνηση της Τρίπολης
[Euro2day]: Προς παραίτηση ο Σάρατζ από την κυβέρνηση της Τρίπολης

[Euro2day]: Προς παραίτηση ο Σάρατζ από την κυβέρνηση της Τρίπολης

Σε έξοδο από την κυβέρνηση οδηγείται ο πρωθυπουργός μεταδίδει το Bloomberg. Συζητήσεις για ένα νέο κυβερνητικό σχήμα που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές ξεκινούν στη Γενεύη.

Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης της Τρίπολης Φ. Σάρατζ σχεδιάζει να ανακοινώσει σύντομα την παραίτησή του αλλά θα παραμείνει στη θέση του ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια διαπραγματεύσεων για μια νέα κυβέρνηση που θα γίνουν στη Γενεύη τον επόμενο μήνα, δήλωσαν στο Bloomberg πηγές με γνώση των σχεδιασμών του.

Όπως θυμίζει το πρακτορείο, με τη βοήθεια της Τουρκίας κατάφερε να αποκρούσει τις δυνάμεις του στρατηγού Χάφταρ που πολιορκούσαν την πόλη, όμως η κυβέρνησή του αντιμετωπίζει εσωτερικές έριδες και διαμαρτυρίες από τους πολίτες για διαφθορά και κακή ποιότητα υπηρεσιών .

Η ανακοίνωση της παραίτησης θα μειώσει την πίεση που δέχεται, ενώ όπως μεταδίδεται οι συζητήσεις στην Γενεύη θα έχουν στόχο τη συμφωνία σε ένα νέο προεδρικό συμβούλιο που θα ενώσει τη χώρα και θα ετοιμάσει εκλογές.

Η κίνηση αναμένεται να γίνει δεκτή θετικά από τους υποστηρικτές του Χάφταρ, που περιλαμβάνουν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, και να διευκολύνουν τις συζητήσεις για την επανένωση της σπαρασσόμενης από τον εμφύλιο χώρας. Και ο ίδιος ο Χάφταρ δίνει πολυτικό χώρο στον επικεφαλής του κοινοβουλίου Α. Σαλάχ, που πρότεινε μια διαδικασία επανένωσης της χώρας και ο οποίος τώρα ηγείται των πολιτικών συζητήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!