Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Προς κοινές περιπολίες Ευρώπης και ΝΑΤΟ στη Λιβύη
[Euro2day]: Προς κοινές περιπολίες Ευρώπης και ΝΑΤΟ στη Λιβύη

[Euro2day]: Προς κοινές περιπολίες Ευρώπης και ΝΑΤΟ στη Λιβύη

Για κοινό στόχο σχετικά με την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην περιοχή μίλησε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν για τις εξωτερικές υποθέσεις. Σε εξέλιξη συζητήσεις των δυο πόλων για συνεργασία στο πλαίσιο όλων των υφιστάμενων επιχειρήσεων.

Σε εξέλιξη βρίσκονται συζητήσεις για τη δημιουργία συνεργασίας μεταξύ της επιχείρησης «Ειρήνη» που έχει ξεκινήσει η ΕΕ για την επιβολή του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη και του ΝΑΤΟ ανέφερε ο εκπρόσωπος της Κομισιόν υπεύθυνος για θέματα εξωτερικών υποθέσεων και ασφάλειας.

Ο Πίτερ Στάνο, κατόπιν σχετικής ερώτησης, υπογράμμισε ότι «εφόσον η ΕΕ και το ΝΑΤΟ έχουν ως κοινό στόχο την ασφάλεια και τη σταθερότητα, βρίσκονται σε συζητήσεις σε σχέση με το πώς μπορούν να συνεργαστούν στο πλαίσιο όλων των επιχειρήσεων που υπάρχουν»

Παράλληλα, ο κ. Στάνο αναφέρθηκε στη συμφωνία της προηγούμενης από την «Ειρήνη» επιχείρησης, της «Σοφία» με την «Sea Guardian» της βορειοατλαντικής συμμαχίας «γεγονός που επέτρεπε την κοινή στήριξη και την ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ των δύο πόλων».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!