Σάββατο, 27 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Οι προμήθειες του δημοσίου που θα γίνουν «πράσινες»
[Euro2day]: Οι προμήθειες του δημοσίου που θα γίνουν «πράσινες»

[Euro2day]: Οι προμήθειες του δημοσίου που θα γίνουν «πράσινες»

Σε εφαρμογή τίθεται το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τις Πράσινες Δημόσιες Συμβάσεις. Με ποιες κατηγορίες αγαθών και υπηρεσιών θα γίνει η αρχή. Για ποιες θα είναι προαιρετική. Τα προσδοκώμενα οφέλη στη βάση της κυκλικής οικονομίας.

Στροφή στις προμήθειες αγαθών και υπηρεσιών με «πράσινα» χαρακτηριστικά αναμένεται να πραγματοποιήσει στο επόμενο διάστημα το ελληνικό δημόσιο στο πλαίσιο εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την προώθηση των Πράσινων Δημοσίων Συμβάσεων (ΠΔΣ).

Το σχέδιο που συνέταξε η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, κατόπιν δημόσια διαβούλευσης «επικυρώθηκε» με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των υπουργών Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστα Σκρέκα (ΦΕΚ Β’ αρ. φ. 446).

Η εφαρμογή του σχεδίου δράσης θα είναι σταδιακή και σε πρώτη φάση ορίζει ως υποχρεωτική τη σύναψη ΠΔΣ για 8 κατηγορίες προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ για άλλες 7 κατηγορίες υπάρχει σύσταση ώστε οι προμήθειες να πληρούν τις προϋποθέσεις των χαρακτηριζόμενων ως «πράσινες».

Οι υποχρεωτικές

Εφεξής, σύμφωνα με την ΚΥΑ, οι δημόσιες συμβάσεις που θα συνάπτουν οι κεντρικές κυβερνητικές αναθέτουσες αρχές για την προμήθεια: 1. Χαρτί φωτοαντιγραφής και γραφής 2. Ηλεκτρονικοί υπολογιστές και οθόνες 3. Εξοπλισμός απεικόνισης 4. Εσωτερικός φωτισμός – λαμπτήρες LED 5. Κλιματιστικά μηχανήματα 6. Λιπαντικά (αναγεννημένα και βιοαποικοδομήσιμα) 7. Μεταφορικά μέσα, δηλαδή οχήματα και υπηρεσίες μεταφοράς 8.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!