Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Προϋπολογισμός 2021: Φοροελαφρύνσεις και προσδοκίες ανάκαμψης
[Euro2day]: Προϋπολογισμός 2021: Φοροελαφρύνσεις και προσδοκίες ανάκαμψης

[Euro2day]: Προϋπολογισμός 2021: Φοροελαφρύνσεις και προσδοκίες ανάκαμψης

Ελαφρύνσεις 1,6 δισ. ευρώ για μισθωτούς ιδιωτικού τομέα, επαγγελματίες και αγρότες στο προσχέδιο του προϋπολογισμού που κατατίθεται σήμερα. Η συμβουλή του ΔΝΤ και η προσδοκία των ευρωπαϊκών κονδυλίων. Συνεδριάζει το Eurogroup.

Μερική επαναφορά στα προ της πανδημίας επίπεδα όσον αφορά το ΑΕΠ προβλέπει το προσχέδιο προϋπολογισμού του 2021 το οποίο κατατίθεται σήμερα το μεσημέρι στη Βουλή. Λίγο αργότερα, στις 4 το απόγευμα ο υπουργός Οικονομικών θα ενημερώσει τους ομολόγους του στο Eurorgoup αναφορικά με την επιτυχημένη ολοκλήρωση της έκτης μεταμνημονιακής αξιολόγησης.

Οι προβλέψεις του προσχεδίου υπόκεινται σε αυξημένη αβεβαιότητα και δεν θα προκαλέσει έκπληξη σε κανέναν, τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό εάν στο τελικό κείμενο του προϋπολογισμού τον ερχόμενο Νοέμβριο προκύψουν ουσιαστικά διαφοροποιημένες. Ο ορίζοντας στην αντιμετώπιση της πανδημίας δεν έχει ακόμα καθαρίσει, ενώ όλες οι ευρωπαϊκές χώρες πασχίζουν να αποφύγουν ένα καταστροφικό, όπως έχει χαρακτηριστεί και από τον Χρήστο Σταϊκούρα, δεύτερο Lockdown.

Επί του παρόντος, το οικονομικό επιτελείο εκτιμά πως φέτος το κοντέρ της ύφεσης θα σταματήσει κοντά στο 8% και το μεγαλύτερο μέρος των απωλειών, με τη συνδρομή και των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, θα καλυφθεί το 2021, όταν και αναμένεται επέκταση της ελληνικής οικονομίας με την προβλεπόμενη ανάπτυξη ανάμεσα σε 6% και 7%.

Το οικονομικό επιτελείο έχοντας την «άδεια» της Ε.Ε., δεδομένου ότι και το 2021 δεν ισχύουν δημοσιονομικοί στόχοι και κανόνες, φαίνεται να ακολουθεί την προτροπή του ΔΝΤ να μη στοχεύσει σε πρωτογενές έλλειμμα μικρότερο από 2%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!