Παρασκευή, 25 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Προειδοποίηση: Δεν θα υπάρχουν αρκετά εμβόλια Covid-19 ως το 2024
[Euro2day]: Προειδοποίηση: Δεν θα υπάρχουν αρκετά εμβόλια Covid-19 ως το 2024

[Euro2day]: Προειδοποίηση: Δεν θα υπάρχουν αρκετά εμβόλια Covid-19 ως το 2024

Ο επικεφαλής της μεγαλύτερης παραγωγού εμβολίων στον κόσμο προσγειώνει τις προσδοκίες για γρήγορο εμβολιασμό του παγκόσμιου πληθυσμού όταν βρεθεί το εμβόλιο.

Ο επικεφαλής του μεγαλύτερου κατασκευαστή εμβολίων στον κόσμο προειδοποιεί ότι δεν θα υπάρχουν αρκετά εμβόλια προστασίας από τον κορωνοϊό πριν τα τέλη του 2024, το νωρίτερο.

Ο Adar Poonawalla, CEO της ινδικής Serum Institute δήλωσε τους Financial Times ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες δεν αυξάνουν την παραγωγική τους ικανότητα αρκετά γρήγορα ώστε να μπορέσει να εμβολιαστεί ο πληθυσμός του πλανήτη νωρίτερα.

Θα χρειαστεί τέσσερα με πέντε χρόνια για να κάνει εμβόλιο κάθε άνθρωπος στον πλανήτη, δήλωσε και εκτίμησε ότι για ένα εμβόλιο που πρέπει να γίνει σε δυο δόσεις απαιτούνται 15 δισεκατομμύρια εξ’ αυτών.

Η εταιρεία του έχει συνασπιστεί με πέντε φαρμακευτικούς ομίλους, περιλαμβανομένης της AstraZeneca και της Novatax για να αναπτύσσουν εμβόλιο και δεσμεύτηκε να παράξει ένα δισεκατομμύριο δόσεις, εκ των οποίων οι μισές θα διατεθούν στην Ινδία. Είναι εταίρος και με τη Ρωσία για την παραγωγή του εμβολίου Sputnik.

Η άποψη της ινδικής εταιρείας είναι βαρύνουσας σημασίας καθώς είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός παγκοσμίως με 1,5 δισ. δόσεις εμβολίων προστασίας από άλλες ασθένειες (γρίπη κ.τλ.) που χρησιμοποιούν περισσότερες από 170 χώρες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!