Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Με προφυλάξεις άνοιξαν τα σχολεία στην Ιταλία
[Euro2day]: Με προφυλάξεις άνοιξαν τα σχολεία στην Ιταλία

[Euro2day]: Με προφυλάξεις άνοιξαν τα σχολεία στην Ιταλία

Με φυσική παρουσία και υποχρεωτική επίδειξη εμβολιαστικού πάσου για διδάσκοντες, πίσω στις τάξεις. Έρχεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός σε δημόσιους υπαλλήλους.

Σήμερα οι αίθουσες άνοιξαν, συμπεριλαμβανομένων των παιδικών σταθμών, κατ’ αρχάς στο Άνω Αδίγη ή Νότιο Τιρόλο. 90.000 παιδιά άρχισαν και πάλι να παρακολουθούν μαθήματα με φυσική παρουσία. Όλοι οι διδάσκοντες, το διοικητικό και το βοηθητικό προσωπικό μπαίνουν στα σχολικά κτήρια μόνο μετά από επίδειξη της πράσινης κάρτας εμβολιασμένου. Ενώ για τα παιδιά του δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου, προς το παρόν είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Στις 13 Σεπτεμβρίου θα ακολουθήσουν τα σχολεία και στην υπόλοιπη Ιταλία. «Δουλέψαμε για να εγγυηθούμε μια ήσυχη έναρξη της χρονιάς, με μέτρα ασφαλείας και εμβολιασμένο προσωπικό. Συνεχίζουμε όμως να επαγρυπνούμε», τόνισε ο υπουργός Παιδείας Πατρίτσιο Μπιάνκι. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, αν θεωρηθεί αναγκαίο, να επεκταθεί ο υποχρεωτικός εμβολιασμός και στους μαθητές άνω των 12 ετών. Ο στόχος είναι να μπορέσει να αποφευχθεί, όσο περισσότερο γίνεται, η χρήση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας. Προς το παρόν, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για τον μαζικό εμβολιασμό των εφήβων.

Υποχρεωτικό εμβόλιο σε δημόσιους υπαλλήλους

Στην περιφέρεια του Μιλάνου, Λομβαρδία, από σήμερα μέχρι και τις 12 Σεπτεμβρίου, έφηβοι και νέοι από 12 μέχρι 19 ετών θα μπορούν να παρουσιάζονται, χωρίς ραντεβού, στα εμβολιαστικά κέντρα, όπου και θα τους χορηγούνται αμέσως τα σκευάσματα κατά του κορωνοϊού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!