Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Τι προεξοφλεί και τι όχι το ελληνικό χρηματιστήριο
[Euro2day]: Τι προεξοφλεί και τι όχι το ελληνικό χρηματιστήριο

[Euro2day]: Τι προεξοφλεί και τι όχι το ελληνικό χρηματιστήριο

Οι προοπτικές και οι αισιόδοξες εκτιμήσεις για την οικονομία δεν αποτυπώνονται στο ταμπλό. Το πλεονέκτημα των αποτιμήσεων, το πρόβλημα της έλλειψης συναλλαγών και οι κίνδυνοι για τις ελληνικές μετοχές. Γιατί κάποιοι βλέπουν κίνηση το… 2022.

Την ώρα που τα θετικά στοιχεία και οι αισιόδοξες εκτιμήσεις για την ελληνική οικονομία πληθαίνουν, το Χρηματιστήριο της Αθήνας διολισθαίνει σε χαμηλότερα επίπεδα, απογοητεύοντας αυτούς που περίμεναν άμεση και θεαματική ανοδική αντίδραση. Οι ίδιοι, μάλιστα, διερωτώνται αν τελικά το Χ.Α. έχει κάποιο… ρόλο, αφού ακόμα και τώρα δείχνει αδυναμία στην άνοδο και ευκολία στην πτώση.

Η απάντηση προφανώς και δεν είναι απλή. Η εξ ορισμού δύσκολη και πολύπλοκη συγκυρία (από την πανδημία μέχρι τις πιθανές αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου πολλών εισηγμένων) σε συνδυασμό με την κακή πείρα της δεκαετούς κρίσης, έχει κάνει επιφυλακτικούς ακόμα και τους πιο αισιόδοξους. Από την άλλη πλευρά, όμως, ποτέ η ελληνική οικονομία δεν έχει βρεθεί με τόσο καλές προοπτικές μπροστά της (λ.χ. τα ευρωπαϊκά κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης).

Είναι σαφές, λοιπόν, ότι το μεγάλο στοίχημα είναι πλέον η οικονομία, το νέο παραγωγικό μοντέλο που θα προκύψει (με βάση τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης τουλάχιστον), οι νέες υπεραξίες που θα δημιουργηθούν, ο τρόπος και η έκταση με τους οποίους θα διαχυθούν ευρύτερα. Και είναι επίσης σαφές ότι η αγορά κάνει… διάλειμμα μέχρι να συγκεντρωθούν περισσότερα και πιο απτά στοιχεία για την πορεία της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!