Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Προ των πυλών συμφωνία για το νέο πτωχευτικό νόμο
[Euro2day]: Προ των πυλών συμφωνία για το νέο πτωχευτικό νόμο

[Euro2day]: Προ των πυλών συμφωνία για το νέο πτωχευτικό νόμο

Πού τα βρίσκουν κυβέρνηση και τράπεζες. Δεν θα τυγχάνουν γενικευμένης προστασίας οι πρώτες κατοικίες των οικονομικά «ευάλωτων» νοικοκυριών. Συμφωνούν με εξωδικαστικό για ιδιώτες οι τράπεζες, αν τεθούν κριτήρια επιλεξιμότητας.

Κοντά στην επίτευξη επί της αρχής συμφωνίας για το νέο πτωχευτικό πλαίσιο και τα μέτρα κοινωνικής προστασίας για τα «ευάλωτα» οικονομικά νοικοκυριά, βρίσκονται κυβέρνηση και τράπεζες, καθώς τις προηγούμενες ημέρες σημειώθηκε σημαντική σύγκλιση επί βασικών θεμάτων της ατζέντας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση αποδέχθηκε το βασικό αίτημα τραπεζών και εταιρειών διαχείρισης απαιτήσεων από πιστώσεις (servicers), να μην τυγχάνουν αναστολής της διαδικασίας αναγκαστικής εκτέλεσης και πλειστηριασμού, οι οφειλέτες που πληρούν τα κριτήρια του οικονομικά «ευάλωτου» και έχουν «κόκκινα» δάνεια με υποθήκη σε πρώτη κατοικία.

Το όγδοο draft του σχεδίου προέβλεπε αναστολή, για όσο διάστημα χρειασθεί, μέχρις ότου ο κρατικός φορέας ολοκληρώσει την εξαγορά του ακινήτου, εξέλιξη που απειλούσε να τορπιλίσει συναλλαγές τιτλοποίησης και πώλησης χαρτοφυλακίων με NPEs , οι οποίες έχουν ήδη ολοκληρωθεί ή προετοιμάζονται, περιορίζοντας την εμβέλεια του προγράμματος κρατικής εγγυοδοσίας «Ηρακλής».

Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη, η κυβέρνηση, αντιλαμβανόμενη τα προβλήματα που θα δημιουργούσε στις προσδοκώμενες χρηματοροές μια τέτοια διάταξη, δήλωσε την πρόθεσή της να την αποσύρει στο υπό επεξεργασία ένατο draft, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί προς διαβούλευση εντός των επόμενων 24άωρων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!