Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Πράσινος» διαγωνισμός καινοτομίας με χρηματικά έπαθλα
[Euro2day]: «Πράσινος» διαγωνισμός καινοτομίας με χρηματικά έπαθλα

[Euro2day]: «Πράσινος» διαγωνισμός καινοτομίας με χρηματικά έπαθλα

Ο διαγωνισμός Greenathon |AI4good Challenge θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά την Τρίτη 10 Νοεμβρίου. Μέχρι στιγμής έχουν λάβει μέρος πάνω από 100 ομάδες.

Την Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2020, στις 18:00, θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά ο διαγωνισμός καινοτομίας Greenathon |AI4good Challenge από τη Γενική Γραμματεία Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας σε συνεργασία με τον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).

Σκοπός του διαγωνισμού καινοτομίας Greenathon|AI4GoodChallenge -που γίνεται για πρώτη φορά- είναι να δοθεί η δυνατότητα σε φυσικά πρόσωπα (ακαδημαϊκοί, ερευνητές και φοιτητές των Ελληνικών Πανεπιστημίων ή πολίτες) αλλά και σε νομικές οντότητες (δημοσίου ή ιδιωτικού χαρακτήρα) να αξιοποιήσουν την τεχνογνωσία τους και να προτείνουν λύσεις σε σημαντικά περιβαλλοντικά ζητήματα όπως η προστασία του περιβάλλοντος και η αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Χαιρετισμό στον διαγωνισμό θα απευθύνουν ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός, Νίκος Ταγαράς, ενώ το συντονισμό όλης της εκδήλωσης θα έχει ο γενικός γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων, Κωνσταντίνος Αραβώσης.

Πληροφορίες για τον διαγωνισμό Greenathon|ΑI4GoodChallenge

Οι συμμετέχοντες καλούνται να προτείνουν λύσεις αξιοποιώντας τόσο την τεχνογνωσία τους όσο και τις βάσεις ανοιχτών δεδομένων (οpen data) των διευθύνσεων του Υπουργείου στις εξής 6 θεματικές ενότητες:

  1. Προστασία θαλάσσιας ζωής
  2. Προστασία Δασών
  3. Διαχείριση Υδάτων
  4. Ατμοσφαιρική Ρύπανση
  5. Κλιματική Αλλαγή
  6. Κυκλική Οικονομία

Η ανταπόκριση των συμμετεχόντων είναι μεγάλη καθώς έχουν λάβει μέρος πάνω από 100 ομάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!