Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: «Πράσινο φως» στο άνοιγμα των οικονομικών προσφορών για το Ultra-Fast Broadband
[Euro2day]: «Πράσινο φως» στο άνοιγμα των οικονομικών προσφορών για το Ultra-Fast Broadband

[Euro2day]: «Πράσινο φως» στο άνοιγμα των οικονομικών προσφορών για το Ultra-Fast Broadband

Στην έγκριση των τεχνικών προσφορών για το έργο Υποδομές Υπερυψηλής Ευρυζωνικότητας – Ultrafast Broadband (UFBB), προϋπολογισμού 870 εκατ. ευρώ προχώρησε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Το επόμενο βήμα είναι το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών των δύο διεκδικητών του έργου.

Στην έγκριση των τεχνικών προσφορών του ΟΤΕ και της «Ένωσης Εταιρειών ΤΕΡΝΑ ΑΒΕΤΕ και GRID TELECOMS ΑΕ» που κατέθεσαν δεσμευτικές προσφορές για το έργο Ultra-Fast Broadband προχώρησε το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Σειρά έχει το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών προκειμένου να προχωρήσει η ανάθεση του μεγαλύτερου ΣΔΙΤ της χώρας και ενός από τα μεγαλύτερα του κλάδου στην Ευρώπη καθώς έχει προϋπολογισμό 700 εκατ. Ευρώ (περίπου 870 εκατ. με ΦΠΑ), με τα 300 εκατ. ευρώ να προέρχονται από δημόσια χρηματοδότηση.

Με το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών θα καθοριστεί το πώς θα μοιραστούν τα επτά τμήματα (LOTs) που περιλαμβάνει το έργο.

Το έργο αφορά την ανάπτυξη δικτύων οπτικών ινών σε μεγάλο κομμάτι της ελληνικής περιφέρειας που δεν καλύπτεται από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους. Το UFBB δημιουργεί περισσότερες από 750.000 συνδέσεις ταχύτητας τουλάχιστον 100 Mbps, με δυνατότητα αναβάθμισης σε 1Gbps και στοχεύει στην επιτάχυνση της επίτευξης των στόχων συνδεσιμότητας του ευρωπαϊκού σχεδίου της “Κοινωνίας των Gigabit”.

Οι περιοχές και η εκτιμώμενη συνολική επένδυση (δημόσια και ιδιωτική) ανά τμήμα είναι οι εξής:

1: Π.Ε. Ροδόπης, Δράμας, Έβρου, Ξάνθης, Ζακύνθου Ηλείας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Μεσσηνίας 105,155,747 ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!