Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πράσινο φως για δάνεια 800 εκατ. σε μικρομεσαίους
[Euro2day]: Πράσινο φως για δάνεια 800 εκατ. σε μικρομεσαίους

[Euro2day]: Πράσινο φως για δάνεια 800 εκατ. σε μικρομεσαίους

Στην επέκταση του ΤΕΠΙΧ ΙΙ προχωρούν η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα και οι συνεργαζόμενες τράπεζες. Αλλάζει το ποσοστό συνεπένδυσης στο πρόγραμμα. Ποιοι θα λάβουν τα νέα δάνεια. Λιγότερα τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.

Εντός των επομένων 30 ημερών, αναμένεται να αρχίσει η εκταμίευση των δανείων κεφαλαίου κίνησης με επιδότηση του 100% του επιτοκίου για τα δύο πρώτα χρόνια προς τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις οι αιτήσεις των οποίων πληρούν τις προϋποθέσεις έγκρισης, αλλά λόγω εξάντλησης του αρχικού προϋπολογισμού του προγράμματος, τέθηκαν σε αναμονή.

Η προαναγγελθείσα αύξηση των κονδυλίων του προγράμματος ΤΕΠΙΧ ΙΙ από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και τη διοίκηση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας (ΕΑΤ) «επισημοποιήθηκε» από τη δημοσίευση της πρόσκλησης της τελευταίας προς τις συνεργαζόμενες τράπεζες, για την αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος και την αλλαγή του ποσοστού συνεπένδυσης, ώστε να διατεθούν επιπλέον 800 εκατ. ευρώ με τη μορφή δανείων κεφαλαίου κίνησης σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Στη νέα πρόσκληση που καλούνται να υπογράψουν οι τράπεζες, προβλέπεται και η αλλαγή του ποσοστού συνεπένδυσης. Συγκεκριμένα, αλλάζει το ποσοστό του 40% που συνεισέφερε η ΕΑΤ και 60% οι τράπεζες και μετατρέπεται σε 5% (ΕΑΤ) και 95% (τράπεζες).

Η μεγάλη αυτή μετατροπή στο ποσοστό συνεπένδυσης, οφείλεται στο ότι δεν υπάρχουνδιαθέσιμοι πόροι του δημοσίου (ΕΣΠΑ και Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) οπότε, το κενό καλούνται να το καλύψουν οι τράπεζες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!