Παρασκευή, 6 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πράσινο φως από θεσμούς στη νέα ρύθμιση για κορωνοχρέη
[Euro2day]: Πράσινο φως από θεσμούς στη νέα ρύθμιση για κορωνοχρέη

[Euro2day]: Πράσινο φως από θεσμούς στη νέα ρύθμιση για κορωνοχρέη

Τις επόμενες μέρες οι ανακοινώσεις για τη νέα ρύθμιση των οφειλών της πανδημίας από το οικονομικό επιτελείο. Αυστηρά κριτήρια και συγκεκριμένη περίμετρο δικαιούχων ζήτησαν οι θεσμοί. Ποιοι θα μπορούν να αξιοποιήσουν το ευνοϊκό καθεστώς.

Το «πράσινο φώς» για την νέα ρύθμιση αποπληρωμής των κορωνοχρεών έδωσαν οι θεσμοί αλλά υπό αυστηρές προϋποθέσεις και συγκεκριμένη περίμετρο δικαιούχων έτσι ώστε να διευκολυνθούν μόνο αυτοί που έχουν πραγματικά πληγεί από την πανδημία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τεχνικά κλιμάκια που βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τη κυβέρνηση στο πλαίσιο της 11ης αξιολόγησης ενέκριναν το σχέδιο που παρουσίασε το υπουργείο Οικονομικών για την καθιέρωση ενός νέου ευνοϊκού διακανονισμού των οφειλών που γεννήθηκαν την περίοδο της πανδημίας δηλαδή από το Μάρτιο από το 2020 και οι οποίες έχουν παγώσει έως τις αρχές του 2022.

Τα αρμόδια στελέχη στις συναντήσεις με τους τεχνοκράτες των δανειστών προέβαλαν το επιχείρημα ότι η ισχύουσα ρύθμιση των 24 άτοκων η των 48 έντοκων δόσεων δεν προσφέρει επαρκείς ταμειακές ανάσες σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις και δεν λειτουργεί προωθητικά για την έξοδο από την κρίση και την επανεκκίνηση της οικονομίας και επεσήμαναν ότι σε καμία περίπτωση το νέο πλαίσιο δεν θα είναι οριζόντιο αλλά θα περιλαμβάνει αυστηρές ασφαλιστικές δικλείδες προκειμένου να μην υπονομευτεί η κουλτούρα πληρωμών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!