Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πού θα κριθούν οι αντοχές των αγοραστών στο Χρηματιστήριο
[Euro2day]: Πού θα κριθούν οι αντοχές των αγοραστών στο Χρηματιστήριο

[Euro2day]: Πού θα κριθούν οι αντοχές των αγοραστών στο Χρηματιστήριο

Το μακροοικονομικό στόρι της Ελλάδας και ο φόβος επιπλοκών από τις εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας. Η «σχετική» αποκατάσταση της τεχνικής εικόνας του Γενικού Δείκτη και οι προσδοκίες για τον κλάδο των τραπεζών.

Η ανοδική χθεσινή συνεδρίαση στο Ελληνικό Χρηματιστήριο, με τους βασικούς δείκτες να κινούνται μόνιμα με θετικό πρόσημο ακολουθώντας την πορεία των βασικών ευρωπαϊκών αγορών, είναι ο καλύτερος οιωνός για τις επόμενες συνεδριάσεις.

Η λείανση των φόβων για το θέμα της ενέργειας και ίσως οι τεχνικές συνθήκες να βοήθησαν στο μίνι ριμπάουντ, ωστόσο ζητούμενο παραμένει η διάρκεια στην επιστροφή των αγοραστών. Το στοιχείο που θα αναλύσουμε πολλές φορές στη διάρκεια του φετινού χειμώνα και το οποίο θα επηρεάσει τις τιμές των μετοχών είναι το ενεργειακό ζήτημα. Δημιουργεί απορίες το πώς οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής στην Ευρώπη, όλα τα προηγούμενα χρόνια, άφησαν αποκλειστικά στα χέρια της Ρωσίας τις ενεργειακές προμήθειες. Οι πολιτικές επιλογές, της γερμανικής κυρίως πολιτικής σκηνής, επέτρεψαν στη Ρωσία να έχει τη Γηραιά Ήπειρο ενεργειακά στο έλεός της, χωρίς να μπορούν οι χώρες να κάνουν το οτιδήποτε. Η μικρή αποκλιμάκωση των τιμών στις τιμές των ενεργειακών εμπορευμάτων μειώνει τις ανησυχίες των επενδυτών, αλλά οι ενδείξεις είναι ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας παρατεταμένης ενεργειακή κρίσης.

Από την άλλη, η Ελλάδα έχει ένα ισχυρό μακροοικονομικό στόρι να αφηγηθεί στους επενδυτές την επόμενη πενταετία και μακροπρόθεσμα θα πρέπει να επηρεάσει τις τιμές των μετοχών στο ΧΑ. Μπορεί το ΑΕΠ της Ελλάδας εξακολουθεί να είναι σχεδόν 20% χαμηλότερο από ό,τι ήταν στις αρχές του 2010, πριν την κρίση χρέους αλλά η ανάπτυξη τα επόμενα έτη μπορεί να συνεχίσει να είναι υψηλή και πάνω από το δυνητικό όριο, με την ώθηση από τον τουρισμό και το ταμείο της ΕΕ επόμενης γενιάς (NGEU).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!