Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πού στοχεύει η Αθήνα με την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου
[Euro2day]: Πού στοχεύει η Αθήνα με την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου

[Euro2day]: Πού στοχεύει η Αθήνα με την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου

Γιατί επιλέχθηκε η επανέκδοση του 10ετούς που πωλήθηκε τον περασμένο Ιανουάριο αντί η προσφορά νέου τίτλου. Πόσα χρήματα αναμένεται να αντλήσει ο ΟΔΔΗΧ από την έκδοση που αναμένεται σήμερα. Πού κινείται η καθοδήγηση για το τελικό επιτόκιο.

Ξανά στις αγορές βγαίνει η Ελλάδα με επανέκδοση (re-opening) του 10ετούς τίτλου ωρίμανσης τον Ιούνιο του 2031 που είχε εκδοθεί στις αρχές στους έτους (27/1/2021).

Ο ΟΔΔΗΧ έδωσε εντολή να ξεκινήσουν το βιβλίο προσφορών στις τράπεζες διεθνείς τράπεζες BNP Paribas, Deutsche Bank, Goldman Sachs, ΗSBC, JP Morgan και Nomura για την επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου .

Υπενθυμίζεται ότι στις αρχές του έτους οι joint bookrunners του βιβλίου ήταν οι Barclays, Citigroup, Deutsche Bank, Morgan Stanley, Nomura και Eurobank.

Η τρέχουσα επενδυτική αξιολόγηση της χώρας είναι Ba3 / BB / BB / BBL (Moody’s stable outlook, S&P positive outlook, Fitch stable outlook και DBRS stable outlook), δύο βαθμίδες χαμηλότερα από την επενδυτική βαθμίδα για τις S&P και Fitch Ratings.

Τα υψηλά ταμειακά διαθέσιμα (άνω των 33 δισ. ευρώ), οι περιορισμένες χρηματοδοτικές ανάγκες του Ελληνικού Δημοσίου για το 2021 και οι αγορές από το πρόγραμμα ΡΕΡΡ της ΕΚΤ δημιουργούν ευνοϊκές συνθήκες για τη συνέχιση της επιτυχημένης παρουσίας της χώρας στις κεφαλαιαγορές.

Ο ΟΔΔΗΧ προφανώς θέλει να εκμεταλλευτεί το «παράθυρο ευκαιρίας» που δημιουργεί η συνάντηση της ΕΚΤ την Πέμπτη και η οποία θα δώσει πληροφορίες για το πρόγραμμα ΡΕΡΡ, τη διάρκεια του, αλλά και τις μελλοντικές ενέργειες της ΕΚΤ αναφορικά με τη νομισματική χαλάρωση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!