Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΠΟΥ: Πράσινο φως στο κινεζικό εμβόλιο-covid της Sinovac
[Euro2day]: ΠΟΥ: Πράσινο φως στο κινεζικό εμβόλιο-covid της Sinovac

[Euro2day]: ΠΟΥ: Πράσινο φως στο κινεζικό εμβόλιο-covid της Sinovac

Η επιτροπή των ειδικών για θέματα εμβολιασμού συνέστησε αυτό το εμβόλιο, που γίνεται σε δύο δόσεις με διάστημα, ανάμεσά τους, 2 έως 4 εβδομάδων για τα άτομα 18 ετών και άνω.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ενέκρινε σήμερα για επείγουσα χρήση το εμβόλιο κατά της Covid-19 της κινεζικής εταιρείας Sinovac, όπως ανακοίνωσε σε δελτίο τύπου.

Η επιτροπή των ειδικών για θέματα εμβολιασμού του ΠΟΥ συνέστησε αυτό το εμβόλιο, που γίνεται σε δύο δόσεις με διάστημα, ανάμεσά τους, 2 έως 4 εβδομάδων για τα άτομα 18 ετών και άνω.

Ηδη μια σειρά χώρες το έχουν εγκρίνει και έχουν ξεκινήσει εμβολιασμούς.

Η Ουκρανία έχει εγκρίνει απότον Μάρτιο το εμβόλιο κατά της COVID-19 που ανέπτυξε η κινεζική Sinovac. Η ουκρανική φαρμακευτική εταιρία Lekhim –εκ των εταίρων της Sinovac– έχει συμφωνία με την κατασκευάστρια εταιρία να παραδώσει 5 εκατ. δόσεις του εμβολίου στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων 1,9 εκατ. μέσω κρατικού προγράμματος προμηθειών.

Η Τουρκία έχει ήδη ξεκινήσει να να χορηγεί τα εμβόλια κατά της COVID-19 της κινεζικής Sinovac ξεκινώντας με τους εργαζόμενους στον τομέα υγεία. Η Τουρκία έχει παραγγείλει 50 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της Sinovac,

Δεν έλειψαν βέβαια οι αντιπαραθέσεις. Η Πολιτεία του Σάο Πάολο μπορεί να αρχίσει να διανέμει το εμβόλιο της κινεζικής εταιρείας Sinovac για την Covid-19, ακόμη και αν δεν δώσουν την έγκρισή τους οι ρυθμιστικές αρχές της Βραζιλίας, υποστήριξε ο κυβερνήτης της τον περασμένο Νοέμβριο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!