Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πού ποντάρουν όσοι αγοράζουν μετοχές στο χρηματιστήριο
[Euro2day]: Πού ποντάρουν όσοι αγοράζουν μετοχές στο χρηματιστήριο

[Euro2day]: Πού ποντάρουν όσοι αγοράζουν μετοχές στο χρηματιστήριο

Οι μεγάλες προκλήσεις για την οικονομία και την αγορά και οι πέντε λόγοι που συντηρούν μια -μακροπρόθεσμη- αισιοδοξία. Πώς διαβάζουν οι αναλυτές την επόμενη μέρα της πανδημίας και τι προεξοφλεί τώρα το ταμπλό του Χρηματιστηρίου.

Υπάρχουν δύο σημαντικοί λόγοι που κάνουν ορισμένους επενδυτές να αισιοδοξούν μεσοπρόθεσμα για την πορεία των τιμών των ελληνικών μετοχών. Πρώτον, το γεγονός ότι οι συνθήκες της τρέχουσας κρίσης είναι ευνοϊκότερες σε σχέση με το τοξικό περιβάλλον που υπήρχε την προηγούμενη δεκαετία. Και δεύτερον, δεκάδες δισ. ευρώ είναι διαθέσιμα μέσα στα επόμενα χρόνια προκειμένου η Ελλάδα να υλοποιήσει επενδύσεις υποδομής και να βελτιώσει δραστικά την παραγωγικότητά της.

Άλλωστε, λένε οι ίδιοι, το ότι φέτος αναμένεται υποχώρηση του ΑΕΠ κατά περίπου 10 ποσοστιαίες μονάδες έχει ήδη λίγο-πολύ προεξοφληθεί στο ταμπλό του Χ.Α., καθώς ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται 26% χαμηλότερα από το επίπεδο της 20ής Φεβρουαρίου, με τους τραπεζικούς τίτλους να έχουν υποχωρήσει κατά 55% την ίδια χρονική περίοδο.

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, πολλοί αναλυτές εκφράζουν τις έντονες ανησυχίες τους για το οικονομικό – επενδυτικό μείγμα που θα προκύψει μετά την πανδημία: κράτη, επιχειρήσεις και νοικοκυριά υπερχρεωμένα, την ίδια ώρα που τα επιτόκια είναι μηδενικά, επειδή οι κεντρικές τράπεζες συνεχίζουν εδώ και χρόνια να φουσκώνουν τις οικονομίες τυπώνοντας χρήμα.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!