Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πού κινούνται οι τιμές για ενοικίαση φοιτητικής κατοικίας
[Euro2day]: Πού κινούνται οι τιμές για ενοικίαση φοιτητικής κατοικίας

[Euro2day]: Πού κινούνται οι τιμές για ενοικίαση φοιτητικής κατοικίας

Τα νέα δεδομένα που έφερε η πανδημία και η αναμενόμενη επιστροφή στα αμφιθέατρα, καταγράφει η Spitogatos. Η εικόνα στους δήμους που προτιμώνται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Τα δεδομένα σε άλλες φοιτητουπόλεις.

Ερευνα του Spitogatos για τα δεδομένα της φετινής περιόδου φοιτητικής αναζήτησης δείχνει μικρές μεταβολές στις ζητούμενες τιμές σε όλη την επικράτεια, γεγονός που αντικατοπτρίζει τις αντίρροπες δυνάμεις που διαμορφώνουν τις ζητούμενες τιμές των φοιτητικών σπιτιών αυτή τη στιγμή: από τη μία, η επιστροφή στα αμφιθέατρα και στη δια ζώσης εκπαίδευση που ενισχύει τη ζήτηση και από την άλλη, η διστακτικότητα που επικρατεί σε σχέση με το κατά πόσο η απόφαση αυτή θα είναι η τελική για τη φετινή ακαδημαϊκή χρονιά, δεδομένης της αστάθειας που έχει φέρει η πανδημία.

Με τη μέση ζητούμενη τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο ανά την επικράτεια να κυμαίνεται στα 7,6 €, το κόστος της φοιτητικής ζωής στα μεγάλα αστικά κέντρα παραμένει παραδοσιακά υψηλότερο σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στην Αθήνα καταγράφεται η υψηλότερη μέση ζητούμενη τιμή στα 9,7 €/τ.μ., ακολουθεί η Θεσσαλονίκη με 8,3 €/τ.μ., ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα φτάνει τα 6,9 €/τ.μ.

Η πανδημία, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, φαίνεται να έχει επηρεάσει θετικά τον διαθέσιμο όγκο των φοιτητικών διαμερισμάτων στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, κυρίως σε σχέση με το 2019 αλλά και προηγούμενα έτη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!