Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: ΠΟΥ: Είμαστε στα πρώτα στάδια ενός ακόμη κύματος της πανδημίας
[Euro2day]: ΠΟΥ: Είμαστε στα πρώτα στάδια ενός ακόμη κύματος της πανδημίας

[Euro2day]: ΠΟΥ: Είμαστε στα πρώτα στάδια ενός ακόμη κύματος της πανδημίας

Καμπανάκι από τον πρόεδρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, «19 μήνες μετά την πανδημία και 7 μήνες από την έγκριση των πρώτων εμβολίων». Οι ανισότητες όσον αφορά τα εμβόλια συγκαλύπτουν μία «τρομακτική αδικία».

Καμπανάκι από τον Πρόεδρο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), που προειδοποίησε ότι «19 μήνες μετά την πανδημία και 7 μήνες από την έγκριση των πρώτων εμβολίων, βρισκόμαστε τώρα στα αρχικά στάδια ενός ακόμη κύματος λοιμώξεων και θανάτων».

Οπως μεταδίδει το CNBC, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς πρόσθεσε ότι η παγκόσμια απειλή της πανδημίας θα παραμείνει έως ότου όλες οι χώρες έχουν τη δυνατότητα να αντιμετωπίσουν την ασθένεια. Οι ανισότητες όσον αφορά τα εμβόλια συγκαλύπτουν μία «τρομακτική αδικία. Η πανδημία είναι μία δοκιμασία και ο κόσμος αποτυγχάνει».

Συγκρίνοντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες που ξεκινούν την Παρασκευή με την πανδημία του κορονοϊού ο επικεφαλής του ΠΟΥ κάλεσε τις κυβερνήσεις, τις επιχειρήσεις και τους πολίτες σε όλο τον κόσμο να ενωθούν «στην κούρσα» ενάντια στην covid-19.

«Δεν βρισκόμαστε σε μια κούρσα ενάντια ο ένας στον άλλο, βρισκόμαστε σε μια κούρσα ενάντια στον ιό», τόνισε απευθυνόμενος στα μέλη της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής. «Για να πετύχουμε σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες χρειάζεται ταχύτητα, ισχύς και επιδεξιότητα, όμως επίσης και αποφασιστικότητα, αφοσίωση και πειθαρχία», υπογράμμισε ο Τέντρος καλώντας τον κόσμο να επιδείξει τις ίδιες αρχές και για να «νικήσει την πανδημία».

Παράλληλα ο επικεφαλής του ΠΟΥ επέκρινε την ανισότητα στην κατανομή των εμβολίων μεταξύ των χωρών, εξηγώντας ότι η πανδημία covid-19 θα τερματιστεί αν οι οικονομίες της G20 επιδείξουν ηγετικές ικανότητες και υπάρξει δικαιότερη κατανομή των εμβολίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!