Σάββατο, 26 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πού ανεβαίνουν ενοίκια και τιμές ακινήτων στην Ελλάδα
[Euro2day]: Πού ανεβαίνουν ενοίκια και τιμές ακινήτων στην Ελλάδα

[Euro2day]: Πού ανεβαίνουν ενοίκια και τιμές ακινήτων στην Ελλάδα

Ανοδο στα ενοίκια και αυξημένη ζήτηση καταγράφει πανελλαδική έρευνα της RE/MAX. Τι ακίνητα αναζητούν στο κέντρο και σε συνοικίες Αθήνας, Πειραιά και Θεσσαλονίκης. Η εικόνα στις μεγάλες πόλεις της χώρας. Αναλυτικοί πίνακες.

Η υγειονομική κρίση που έχει ξεσπάσει από τις αρχές του τρέχοντος έτους δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστη την αγορά του Real Estate. Ωστόσο, τα νέα δεδομένα που ισχύουν εδώ και περίπου 8 μήνες δεν έχουν επιφέρει σημαντικές επιπτώσεις στις ενοικιάσεις, όπως κάποιοι πίστευαν, αλλά το αντίθετο: μία σταθεροποίηση με ανοδικές τάσεις στη ζήτηση για ενοικίαση και σε ορισμένες περιπτώσεις και στις τιμές, γεγονός που αποδεικνύει ότι σε περιόδους κρίσεων, η κτηματαγορά εξακολουθεί να αποτελεί βασική επενδυτική επιλογή.

Οσον αφορά στις τιμές ενοικίασης ακινήτων, σύμφωνα με την πανελλαδική έρευνα που ολοκλήρωσε πρόσφατα η RE/MAX Ελλάς, από το σύνολο των στοιχείων που έχει καταγράψει το μεγαλύτερο κτηματομεσιτικό δίκτυο της χώρας, με 70 γραφεία και περσσότερους από 900 συμβούλους ακίνητης περιουσίας, προκύπτει για την τρέχουσα περίοδο μία σταθεροποίηση με αυξητικές τάσεις που διαμορφώνονται αυτή τη στιγμή σε ποσοστό 5,8%, με μικρές διακυμάνσεις ανά περιοχή.

Το γεγονός αυτό εξηγείται σε ορισμένες περιπτώσεις από την αυξημένη ζήτηση σε αντιπαραβολή με την περιορισμένη διαθεσιμότητα ποιοτικών ακινήτων για μακροχρόνια μίσθωση, καθώς η προσδοκία ότι θα υπάρξουν περισσότερα διαθέσιμα ακίνητα λόγω της σταδιακής υποχώρησης του φαινομένου της βραχυχρόνιας μίσθωσης δεν έχει ακόμα επαληθευτεί στην ελληνική αγορά, αφήνοντας ταυτόχρονα ανεπηρέαστη την πορεία των τιμών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!