Τετάρτη, 15 Ιουλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πότε πληρώνονται τα επιδόματα των 534 ευρώ για τον Μάιο
[Euro2day]: Πότε πληρώνονται τα επιδόματα των 534 ευρώ για τον Μάιο

[Euro2day]: Πότε πληρώνονται τα επιδόματα των 534 ευρώ για τον Μάιο

Οι καταληκτικές προθεσμίες για τους εργοδότες. Πότε και πόσα θα πληρωθούν όσοι εργαζόμενοι ήταν σε αναστολή και βγήκαν, με την επαναλειτουργία της επιχείρησης. Ποιοι μπορούν να λάβουν ειδική αποζημίωση 534 ευρώ έως και τον Σεπτέμβριο.

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στο σύστημα “Εργάνη” από τους εργοδότες, οι επιχειρήσεις των οποίων παρέμειναν κλειστές καθ’ όλη τη διάρκεια του Μαΐου με κρατική εντολή για υγειονομικούς λόγους.

Πρόκειται για επιχειρήσεις που βάσει της τελευταίας Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου μπορούσαν να θέσουν σε αναστολή το 100% του προσωπικού τους προκειμένου κάθε ένας εργαζόμενος να λάβει την ειδική αποζημίωση που αντιστοιχεί στα 534 ευρώ για 30 ημέρες. Βάσει του αρχικού σχεδιασμού του υπουργείου Εργασίας, η πληρωμές θα έπρεπε να πραγματοποιηθούν μεταξύ 5 και 10 Ιουνίου, όμως λόγω της παράτασης που δόθηκε στις αιτήσεις, είναι πολύ πιθανό οι ημερομηνίες αυτές να μετατεθούν κατά λίγες ημέρες.

Παράλληλα, ξεκίνησε και η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για τις επιχειρήσεις – εργοδότες που ξεκίνησαν να επαναλειτουργούν μέσα στον Μάιο. Οι σχετικές υπεύθυνες δηλώσεις μπορούν να υποβάλλονται συγκεντρωτικά από την 1η έως και τις 7 Ιουνίου. Η καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους, εφόσον τηρηθούν τα αρχικά χρονοδιαγράμματα του υπουργείου Εργασίας, θα πραγματοποιηθεί από τις 10 έως και τις 12 Ιουνίου. Η αποζημίωση ειδικού σκοπού είναι αναλογική των ημερών που οι εργαζόμενοι ήταν σε αναστολή της σύμβασης εργασίας τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!