Τρίτη, 7 Απριλίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πότε υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων για τα μέλη της Επ. Ανταγωνισμού
[Euro2day]: Πότε υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων για τα μέλη της Επ. Ανταγωνισμού

[Euro2day]: Πότε υπάρχει σύγκρουση συμφερόντων για τα μέλη της Επ. Ανταγωνισμού

Σε ισχύ ο νέος κώδικας δεοντολογίας για τα μέλη και το προσωπικό της ανεξάρτητης αρχής. Για πόσο χρονικό διάστημα δεν επιτρέπεται σε πρώην μέλη της να εκπροσωπούν διαδίκους.

Με καθυστέρηση εννέα ετών, εκδόθηκε ο νέος κώδικας δεοντολογίας και κυβερνοασφάλειας που ρυθμίζει τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων των μελών και του προσωπικού της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Ο κώδικας που διέπει την άσκηση των καθηκόντων του προσωπικού της ανεξάρτητης αρχής, θα έπρεπε να είχε εκδοθεί από το 2011, όταν και ψηφίστηκε ο νόμος 3959/2011. Παρόλα αυτά, η νέα του μορφή οριστικοποιήθηκε λίγες ημέρες πριν και χθες δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος β’ Αρ. Φύλλου 598).

Σύμφωνα με το άρθρο 16 που αφορά τις δραστηριότητες των μελών μετά την αποχώρησή τους ορίζεται, ότι μετά τη λήξη της θητείας τους ή την για οποιονδήποτε λόγο αποχώρησή τους, τα μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν επιτρέπεται να παρέχουν οποιεσδήποτε υπηρεσίες σε επιχείρηση επί των υποθέσεων εκείνων τις οποίες χειρίστηκαν οι ίδιοι ή επί των οποίων είχαν συμμετάσχει στη λήψη απόφασης κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Επιπλέον, δεν επιτρέπεται για χρονικό διάστημα τριών ετών από τη λήξη της θητείας τους ή την για οποιονδήποτε λόγο αποχώρησή τους, να αναλαμβάνουν γενικώς την υπεράσπιση υποθέσεων ενώπιον της Επιτροπής Ανταγωνισμού ή την προσφυγή ενώπιον των δικαστηρίων κατά αποφάσεων της Επιτροπής Ανταγωνισμού ή την εκπροσώπηση των διαδίκων σε αγωγές αποζημίωσης λόγω παραβάσεων του δικαίου ανταγωνισμού οι οποίες ασκούνται μετά την έκδοση απόφασης παράβασης από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!