Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πόσο θα «πονέσουν» οι εισηγμένες από τις πρώτες ύλες
[Euro2day]: Πόσο θα «πονέσουν» οι εισηγμένες από τις πρώτες ύλες

[Euro2day]: Πόσο θα «πονέσουν» οι εισηγμένες από τις πρώτες ύλες

Οι εκτιμήσεις των αναλυτών για την οικονομία και το ελληνικό επιχειρείν. Το πλήγμα στα περιθώρια κέρδους από τις ανατιμήσεις και τα προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα και ο κίνδυνος της στασιμότητας. Πόσο εκτιμάται ότι θα διαρκέσει η αναταραχή.

Σε φάση εκτίμησης του κόστους που θα προκύψει στην οικονομία και τις εισηγμένες εταιρείες από τις μεγάλες αυξήσεις στις τιμές των πρώτων υλών, των ναύλων και της ενέργειας βρίσκεται αυτή την περίοδο η χρηματιστηριακή αγορά.

Οι αισιόδοξοι πιστεύουν ότι οι επιπτώσεις θα είναι μεν αξιοσημείωτες, αλλά παράλληλα διαχειρίσιμες και σχετικά περιορισμένης χρονικής διάρκειας, καθώς οι αγορές τείνουν να προσαρμόζονται και να διορθώνουν τις όποιες ακρότητες. Ωστόσο, δεν παραλείπουν να σημειώσουν ότι η όλη αναστάτωση έρχεται σε μια περίοδο κατά την οποία οι τιμές των ξένων χρηματιστηρίων έχουν εκτιναχθεί στα ύψη και οι αποτιμήσεις στο Χ.Α. έχουν καταστεί σαφώς απαιτητικές, αν περιορίσουμε την ανάλυσή μας στα μεγέθη του 2020 και δεν προεξοφλήσουμε ένα σαφώς καλύτερο οικονομικό περιβάλλον κατά τα επόμενα χρόνια.

Παρ’ όλα αυτά, παραμένουν θετικοί για το Χ.Α. σε μεσομακροπρόθεσμη βάση, βασιζόμενοι στα πολύ υψηλότερα εξαμηνιαία αποτελέσματα των εισηγμένων εταιρειών και κυρίως στην ανοδική δυναμική που προβλέπουν τα επόμενα πέντε χρόνια.

Όσο για τους απαισιόδοξους, αυτοί φοβούνται το ενδεχόμενο διατήρησης των τόσο υψηλών τιμών επί μακρό χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα να προκύψουν μεγάλες δυσλειτουργίες στην πραγματική παγκόσμια οικονομία και να βρεθούμε σε περιβάλλον στασιμότητας, την ώρα που οι κεντρικές τράπεζες δεν θα έχουν άλλα περιθώρια αύξησης της ρευστότητας του συστήματος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!