Τετάρτη, 27 Μαΐου 2020
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πόσο μεταδίδουν τα παιδιά τον κορωνοϊό
[Euro2day]: Πόσο μεταδίδουν τα παιδιά τον κορωνοϊό

[Euro2day]: Πόσο μεταδίδουν τα παιδιά τον κορωνοϊό

Νέες έρευνες για τον ρόλο των παιδιών στην μετάδοση της πανδημίας δημιουργούν προβληματισμό. Ποιο εύρημα οδήγησε την Ιταλία στην απόφαση να μην ανοίξει τα σχολεία.

Τα παιδιά με Covid-19 φαίνεται πως απειλούν την ανάκαμψη από την πανδημία, και οι επιστήμονες και υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής ερευνούν με μεγαλύτερη προσοχή τις περιπτώσεις αυτές, αναζητώντας στοιχεία για την εξάπλωση και τη λοιμογόνο ικανότητα του νέου κορωνοϊού, αναφέρει το Bloomberg.

Σύμφωνα με το πρακτορείο, αν και οι μολύνσεις ατόμων κάτω των 18 ετών αποτελούν μικρό ποσοστό του παγκόσμιου συνόλου, ωστόσο οι περιπτώσεις αυτές είναι χιλιάδες και τις τελευταίες ημέρες αποτελούν αντικείμενο μελέτης του National Institutes of Health. Παράλληλα, υπήρξαν αναφορές σε ΗΠΑ, Βρετανία και Ευρώπη για μια μυστηριώδη πάθηση των παιδιών.

Στην Ιταλία, το ένα μοντέλο που χρησιμοποιείται ως «οδηγός» για τις αποφάσεις ανάκαμψης, έχει δείξει τον κίνδυνο των παιδιών, τα οποία συχνά είναι ασυμπτωματικά και έχουν πολλές περισσότερες καθημερινές κοινωνικές επαφές απ’ ότι οι ενήλικες. Προβλέπει πως το άνοιγμα και μόνο των σχολείων θα εκτινάξει τον παράγοντα αναπαραγωγής –γνωστού ως R0- γύρω στο 1,3, από χαμηλότερο από 1 που είναι σήμερα και που είναι το απαιτούμενο επίπεδο για να περιοριστεί η επιδημία.

Αντιθέτως, αν ανοίξουν μόνο οι επιχειρήσεις, το επίπεδο θα διατηρηθεί χαμηλότερα του 1, σύμφωνα με το μοντέλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!