Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Euro2day]: Πόσο κοντά είναι το πρότζεκτ υδρογόνου στα αυτοκίνητα
[Euro2day]: Πόσο κοντά είναι το πρότζεκτ υδρογόνου στα αυτοκίνητα

[Euro2day]: Πόσο κοντά είναι το πρότζεκτ υδρογόνου στα αυτοκίνητα

Οι κυψέλες υδρογόνου σίγουρα θα αποτελέσουν ένα ακόμη βήμα της αυτοκίνησης, παράλληλα με τα άλλα. Αναλυτές αναφέρουν ότι τελικά η ηλεκτροκίνηση θα αποτελέσει το μεταβατικό στάδιο για να περάσουμε σε νέα τεχνολογία. Τα σχέδια…

Η αλματώδης αύξηση της ηλεκτροκίνησης τα τελευταία χρόνια, τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα που κάθε μήνα βγαίνουν στην παραγωγή, η αύξηση των σταθμών φόρτισης και η προσπάθεια της ΕΕ για μείωση των εκπομπών ρύπων, μπορεί να αποτελούν θετικά στοιχεία για την προώθηση των πωλήσεων των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιες κατασκευάστριες εταιρείες σταμάτησαν να βλέπουν ένα βήμα πιο μπροστά.

Το πρότζεκτ «κυψελών υδρογόνου» δεν έχει ξεχαστεί από κανέναν και παραμένει μια γοητευτική ιδέα για την προώθησή του τα επόμενα χρόνια, με τον οδηγό να έχει στη διάθεσή του ένα επίσης «καθαρό» αυτοκίνητο, που θα είναι απαλλαγμένο από το βάρος των μπαταριών και το άγχος του χρόνου φόρτισης, κυρίως σε συνθήκες μεγάλου ταξιδιού.

Η εφαρμογή των κυψελών υδρογόνου μπορεί να καθυστερεί, όμως σε καμιά περίπτωση δεν έχει παραμεριστεί και όπως όλα δείχνουν η συγκεκριμένη τεχνολογία θα μας απασχολήσει τα επόμενα χρόνια. Σήμερα η Ιαπωνία διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο ανεφοδιασμού υδρογόνου στον κόσμο, με 137 σταθμούς τον Δεκέμβριο του 2020, σύμφωνα με το Κέντρο Προώθησης Οχημάτων Επόμενης Γενιάς της Ιαπωνίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: EURO2DAY

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!